Realizam foraje puturi apa la cele mai inalte standarde de calitate, garantam apa limpede fara nici un fel de impuritati fizice.
Pentru cei interesati de realizarea de foraje si puturi pentru apa, compania Tipfor.Srl va pune la dispozitie toate informatiile necesare in vederea realizarii unui foraj pentru apa cat mai bine executat. Un put de apa este mult mai mult decat o simpla gaura in pamant. Acest lucru se vede mai bine atunci cand forajul este realizat de oameni incompetenti iar rezultatul este un foraj fara apa sau un put forat cu apa cu nisip ce nu poate fi folosit.
Echipa Tipfor are o exerienta mare in acest domeniu, realizam puturi din 2007 pana in prezent. De la an la an ne-am perfectionat si ne propunem sa realizam doar foraje cu apa de calitate.
Foraje puturi cu apa limpede, obligatia noastra, beneficiul Dumneavoastra
Cel mai important lucru cand vine vorba de foraje si puturi este apa obtinuta in urma realizarii forajului. Multi spun ca este important debitul de apa obtinut dar pentru noi cei de la Tipfor este mai importanta calitatea apei. Suntem pregatiti si dispusi sa facem orice, oriunde in asa fel incat la finalul lucrari de foraj rezultatul sa fie excelent adica o lucrare de foraje puturi cu apa limpede. Realizam doar foraje la adancimi medii si mari, intre 40 si 250 metri.
Ce pasi trebuie urmati in asa fel incat rezultaul unui foraj sa fie multumitor?
- Informarea corecta
- Executarea corecta
Informarea este foarte importanta pentru a realiza o lucrare de foraj cu un final fericit, adica un foraj cu apa limpede este foarte important sa va informati corect inainte de a incepe forajul. Inca din faza in care cereti oferte pentru forajul ce urmeaza sa-l realizati puteti face diferenta intre firmele ce realizeaza forari puturi apa. Nu oriunde si nu la orice adancime gasim apa limpede si multa.
Cea mai abilitata institutie care poate sa va ofere informatii corecte asupra potentialului acvifer din zona unde va aflati este Administratia locala Apele Romane. Dar din pacate un studiu hidrogeologic nu este ieftin.
Noi cei de la Tipfor va venim in ajutor in acest sens, datorita experientei noastre in acest domeniu si a numarului mare de foraje si puturi realizate in intreaga tara avem arhivate toate forajele realizate. Peste 2000 de lucrari realizate in intreaga tara. Va putem oferii gratis informatii referitoare la debitele de apa obtinute si asupra adancimilor la care tebuie facut un eventual put. Daca doriti informatii corecte este foarte important sa ne trimiteti locatia exacta in asa fel incat sa putem determina cu precizie locatia pe Google Earth. Verificam trei lucruri ; altitudine, potentialul acvifer al zonei si geologia zonei, adica duritatea rocilor din zona. Dupa analiza loctiei va transmitem pintr-o ofeta pretul corect.
Executarea corecta a tuturor etapelor in timpul realizarii de foraje si puturi
Dupa alegerea firmei cu care dorti sa executati lucrarea de foraje puturi apa trebuie sa fiti atenti la urmatoarele aspecte:
1. Stabilirea diametrului de tubare si calitatea tubulaturii forajului. Este foarte important sa stabileasca corect diametrul de tubare la foraje. Diametrul tubulaturi forajului infuenteaza diametrul de sapare respectiv pretul lucrarii .Tubulatura trebuie aleasa in asa fel incat forajul sa nu coste prea mult dar nici sa fie prea mic diametrul tubului incat sa nu se poata extrage debitul de apa dorit.
2. Alegerea corecta a fantelor filtrelor la foraj puturi. Fantele filtrelor influenteaza calitatea si debitul apei. Daca se alege o fanta prea mare nu se poate pune pietris mic 0,8-2 mm si forajul va genera nisip in timpul exploatarii. Iar daca fanta este prea mica se poate infunda cu noroi de foraj si se va reduce mult debitul forajului. Fantele filtrelor la forare puturi se aleg in functie de granulometria stratului acvifer ce urmeaza a fi captat. Nu este o regula, dar recomandat 1-3 mm
3. Identificarea corecta a stratelor acvifere.
Pamantul este format din roci permeabile si roci impermeabile. Nisipurile si pietrisurile sunt statele pemeabile in adancimea pamantului care inmagazineaza apa sub presiune. Aceste straturi le urmarim cu mare atentie in timpul forajului. In unele zone aceste straturi nu le putem identifca si suntem nevoiti sa facem masuratori geofizice se mai numesc carotaje electrice. Aceasta operatiune ne ajuta sa identificam corect statele acvifere.
4. Introducerea pietrisului margaritar. La foraje puturi apa este etapa cea mai importanta. Toata munca depusa pana in momentul introducerii pietrisului margaritar este inutila daca acesta nu ajunge sa impacheteze corect filtrele forajului. Nisipul cuartos este necesar doar in zona filtrelor. Granulatia o alege executantul si poate fi de la 0,8-2 mm,1-3 mm.
5. Izolarea stratelor acvifere de suprafata. Izolarea are un rol foarte important la foraje atunci cand dorim un foraj cu apa buna. Straturile de suprafata sunt contaminate de cel mai multe ori cu nitriti, nitrati si bacterii. Izolarea se face dupa introducerea tubulaturi in put in spatiul inelar format intre teava de pvc si malul forajului. Se poate face cu peleti bentonitici sau cu ciment.
6. Limpezirea si denisiparea forajului. Lipezirea se poate face cu pompa mamuth cu aer sau cu pompa submersibila acolo unde nivelul hidrodinamic este foarte jos. Durata pe care se face limpezirea nu este standard. In ambele situatii trebuie facuta pana cand apa din foraj este perfect limpede.
In videoclipul de mai jos este una din instalatiile de foraj ale firmei Tipfor