» Foraje puturi de adancime
» Întocmire documentație, obținere avize
» Denisipare puturi
» Foraje de mediu – piezometre
» Foraje geotermale si pompe de căldură
» Sisteme de pompare
» Foraje piloți, micropiloți, consolidări
» Epuismente, foraje de asecări
» Mentenanță și lucrări post-garanție foraje puturi

Tipfor srl execută foraje puturi în orice localitate din România. Serviciile noastre de bază sunt cele enumerate și prezentate succint în continuare. Chiar dacă suntem localizați în Timișoara, avem echipe pregătite oricând să intervină sau să demareze o nouă lucrare.

echipa foraje
Puturi apa cu Tipfor SRL, mereu gata de drum, mereu gata pentru a incepe un nou foraj

Foraje puturi de adâncime

Despre forari puturi la mică adâncime putem spune că sunt lucrări ieftine. Acesta este adevărul, din acest motiv sunt preferate de către o mare parte din clienți. Este vorba însă de clienții neinformați. Cine însă dorește apă de calitate va alege întotdeauna puturi de adancime.

Motivația forării unui puț de adâncime constă doar în calitate. Căci un foraj care se alimentează din primul strat de apă, acesta va fi pânza freatică. Ori, după cum se știe, pânza freatică este deja un rezervor de apă poluată. Calitatea acestei ape nu mai este cea de acum 40-50 de ani, în ea se varsă toate scurgerile, toți agenții poluatori, precipitațiile care aduc apa din atmosfera poluată.

V-ați putea gândi și la varianta ca pentru grădină să folosiți apa dintr-un foraj de suprafață. Iar pentru consum și gătit să folosiți apa îmbuteliată. Ar fi o soluție de compromis, probabil mai ieftină decât un foraj la mare adâncime. Însă gândiți-vă ce fel de culturi veți obține dacă le stropiți cu o apă plină de nitriți și pesticide. Știți desigur răspunsul, așa că nu mai ezitați și alegeți puturi de adâncime.

» Citiți despre importanța adâncimii de foraj

Întocmire documentație, obținere avize la puturi

Nicio lucrare de construcții nu se poate executa fără un proiect, fără o documentație care se supune aprobării. Lucrările de foraje puturi sunt subiecte sensibile ce se supun avizării.

Tipfor SRL proiectează și întocmește toată documentația necesară unui foraj. Ne ocupăm și de avize, de relația cu autoritățile, de absolut orice hârtie.  Dvs nu trebuie să faceți nimic. Desigur că ați putea să alergați dvs, dar credeți-ne că nu are rost. Facem exact ce trebuie pentru aprobarea și demararea lucrărilor de foraje. Lucrăm mai repede, mai bine și nici nu cerem mulți bani.

» Aflați ce acte aveți nevoie pentru autorizarea unor foraje puturi

Denisipare puturi

Multe puturi au avut această problemă, multe o vor avea. Apariția de nisip în apă este semnul că trebuie să faceți o denisipare. Nu e cazul să vă alarmați, în cele mai multe cazuri se rezolvă în două, maxim trei zile.

Probabilitatea de a face denisipare la un puț cu apă este dată de calitatea de execuție a respectivului foraj. Cu cât a fost mai corect forat respectivul puț, cu atât mai mică este șansa de a face o denisipare. Totuși, denisiparea poate fi cauzată și de condițiile morfo-hidrologice ale zonei.

» Mentenanță foraje și denisipări de puțuri

Foraje de mediu – piezometre

Tipfor SRL execută foraje de mediu, respectiv așa numitele piezometre. Acestea sunt de fapt puturi forate solicitate îndeosebi de agențiile de protecție a mediului, de unde și denumirea acestora. Verificările sunt solicitate a fi cu un oarecare grad de periodicitate în scopul menținerii sub observație a calității apei subterane.

Termenul de piezometru are legătură cu aparatul (metoda) cu care se execută testarea/verificarea. Suntem în măsură să executăm aceste foraje puturi oriunde în România și în condiții avantajoase.

» Mai multe despre foraje de mediu sau piezometre

Foraje geotermale și foraje puturi pentru pompe de căldură

Executăm foraje geotermale și montăm/instalăm pompe de căldură. Acest tip de forari sunt diferite de forajele pentru puțuri de apă, în sensul că se urmărește punerea în valoare a energiei termice a pământului. Așa cum o pompă de căldură este cu totul altceva decât o pompă de scos apa dintr-un puț de apă potabilă.

Folosirea energiei termice a pământului pentru încălzirea imobilelor a devenit un fapt relativ obișnuit și pentru România, cu precădere în vestul țării. Totuși, încălzirea locuințelor folosind energia termică a pământului are altă dimensiune în alte țări. Comparativ cu cea de la noi.

Deși foraje se fac și într-un caz și în celălalt, trebuie să facem distincție între sistemele de încălzire care folosesc apele termale și cele care folosesc energia termică.

» Ce este un foraj geotermal, o pompă de căldură
» Despre geotermie și foraje pentru pompe de căldură

Sisteme de pompare pentru puturi

Proiectăm și executăm sisteme de pompare pentru punerea în valoare a forajelor destinate agriculturii, uz casnic, industrial. De asemenea, proiectăm și montăm instalații de alimentare cu apă pentru orice lucrare ce presupune un foraj și exploatarea – transportarea apei.

Astfel, prin proiectarea și execuția riguroasă a unor foraje puturi de apă destinate sistemelor de irigații se pot reduce și controla costurile. Nimănui nu-i poate fi indiferent pretul cu care se obține o recoltă.

» Despre irigațiile cu apă din foraje puturi și legătura acestora cu veniturile agricole

Foraj piloți, micopiloți și consolidări

Tipfor SRL Timișoara execută foraje puturi pentru consolidarea terenurilor. Acest tip de foraje dau posibilitatea realizării de construcții cu fundații ce trec dincolo de solul moale/instabil.

Societatea contemporană este constrânsă să construiască din ce în ce mai mult pe spații din ce în ce mai mici. În astfel de condiții, execuția de foraje piloți și micropiloți, forajele de subtraversări sunt un iunstrument de neînlocuit pentru arhitectura modernă.

Peisajul modern citadin nu s-ar putea închipui fără aceste foraje puturi de piloți și micropiloți.

» Micopiloți. Lucrări de foraj pentru sprijiniri și consolidări

Epuismente, forari puturi de asecări

Foraje de epuisment sunt acele lucrări executate în scopul eliminării apei din sol. Scopul este acela de a permite construirea de fundații mai adânci. Prin acest tip de forari se permite realizarea unor excavații de dimensiuni impresionante.

Caracateristic pentru orice foraj de epuisment (de asecare) este funcționarea continuă a pompelor. Sunt puturi fără de care, în multe cazuri, nu s-ar putea imagina cosntruirea de parcări subterane.

» Foraje de epuisment; asecări și caracteristici

Mentenanță pentru lucrări post-garanție la foraje puturi

Un foraj executat de Tipfor srl in general nu are nevoie de intervenții în perioada de garanție. Am dobândit deja experiența necesară pentru a nu lucra de două ori același lucru.

De asemenea, oferim clienților noștri și asistență post garantie pentru orice tip de foraje puturi . Mai mult, remediem și corectăm și alte lucrări executate de terțe firme ce executa puturi .

Informații suplimentare sau oferte de pret personalizate puteți obține dacă ne contactati la adresa de e-mail: office@tipfor.ro sau telefonic la Ing  Basulescu Daniel 0729.104.692