Foraje puturi apa Targu Mures judetul Mures

foraje puturi apa targu mures

Foraje puturi apa Targu Mures , apa limpede si multa de la mare adancime.

Judetul Mures se afla in zona central nordica a tarii iar municipiul Targu Mures este resedinta de judet. Formatiunea de relief predominanta a judetul Mures sunt dealurile iar in parte de nord est a judetului intalnim si zona muntoasa. Altitudinea judetului Mures este intre 250-550 metri in zona de deal si 1000-2000 metri in zona muntoasa. Datorita altitudinii mari, populatia din acest judet se confrunta cu problema apei. Aceasta se regaseste de cele mai multe ori doar la adancime. Aceasta problema se poate rezolva prin foraje puturi apa la mare adancime. Echipele noastre au realizat numeroase foraje puturi apa Targu Mures si in restul judetului. Am realizat foraje puturi in Sighisoara, Reghin, Tarnaveni, Iernut, Ungheni, Ludus. Adancimea forajelor realizate a fost intre 40 si 200 metri.

Notuni generale despre Geologia judetului Mures

Geologia din zona judetului Mures este atribuita Neogenului, Miocenului cu formatiunile tortonian, buglovian, volhinian-bessarabian inferior, pannonian dar cu cuaternarului pe alocuri. Caracteristicile lito-stratigrafice sunt formate din : argile marnoase, pietrisuri si nisipuri apartinand luncii, tuf de sarmasel, tuf de moci, iar in nordul judetului roci magmatice. In zonele cu roca putem realiza foraje puturi cu ciocan de fund cu aer comprimat iar in restul judetului se pot realiza forari puturi apa cu circulatie directa.

forari puturi apa targu mures

Notiuni generale despre Hidrogeologia judetului Mures si foraje puturi apa Targu Mures

In urma cercetarii hartii hidrogeologice a Romaniei rezulta ca mare parte din judet dipune de resurse bogate de apa in subteran. Aceste resurse de apa din subteran se pot exploata prin realizarea de foraje puturi apa Targu Mures. Sunt si regiuni ale judetului mures unde stratele acvifere lipsesc.In acele zone am realizat foraje puturi iar debitelele de apa rezultate sunt foarte mici . In lunca raului Mures se gaseste multa apa la suprafata, pana in 30 metri. Iar in restul regiunilor, in zonele de deal gasim apa doar la adancime intre 60 si 200 metri. In general debitele obtinute din forajele si puturile realizate de Tipfor in acest judet sunt intre 500-3000 litri/ora. Rareori am relizat foraje puturi unde debitele de apa obtinute sa fie peste 1 litru/secunda. Foraje puturi apa Targu Mures sursa independenta de apa.

Forari puturi apa realizate in judetul Mures

 1. Avem multe foraje puturi realizate in Sighisoara si comunele invecinate, foraje intre 60-120 metri cu debite de pana in 5000 litri/ora
 2. Foraj in Tarnaveni la 80 metri adancime cu debit foarte bun pentru uz casnic, 2000 litri pe ora. Nivel hidrodinamic al forajului la 30 metri.
 3. Put forat in Ludus, Mures la 50 metri, debit mic de apa 300 litri/ora. propritarul nu ne-a permis sa foram mai mult sa gasim alte strate acvifere.
 4. Foraje realizate in Ungheni intre 50 si 120 metri. Puturi tubate cu teava de pvc 125 pana la 160 mm, debite constante intre 1000-6000 litri/ora.
 5. Foraje puturi apa Targu Mures
 6. Am realizat foraje puturi in Reghin judetul Mures la adancimi intre 60 si 130 metri. Forajele realizate pe deal au debite mici iar cele situate mai pe vale au debite mai bune.
 7. In Danes, Saes, Albesti, Laslea si multe alte sate forajele sunt arteziene. Adica in urma realizarii de foraje puturi, apa curge liber fara pompa la suprafata.

Poate va intereseaza si:

Foraje puturi apa Slatina Olt

Cum trebuie executata o lucrare de foraje puturi?

Foraje puturi Bucuresti

18 Comments

 1. Buna ziua
  Doresc un PUT( fintina ) in Sincraiu de Mures
  Este nevoie se verificare daca e posibil in ceea ce priveste
  Izvor de apa ??
  Si cit costa ? Cind e posibil incepera si cit udraza

 2. Buna Ziua. As dori o oferta de pret pentru un put cu teava de 125 mm cu adincimea de 15-20 metri, cu debit de 3-4000 litri pe ora pentru consum si folosinta in gospodarie. Locatia se afla in Judetul Mures, Comuna Neaua, Sat Vădaș. Astept raspunsul Dvs. Numai bine.

  • Buna ziua, noi facem doar foraje de mare si medie adancime, nu va putem ajuta.
   Incercati sa gasiti pe cineva local, care are o instalatie mica, usoara. Cei cu instalatii mici fac foraje de mica adancime, deoarece ei nu pot sa faca de medie sau mare adancime.

 3. In harghita com sacel sat soimosul mare cat ma costa un put apa potabila aproximativ 25 30 metri si cand e posibil inceperea si cat dureaza

 4. Buna ziua, am vazut ca ati mai executat puturi de apa in Targu Mures. Va trimit o locatie GPS exacta unde ma intereseaza o oferta de pret pt un put. Mentionez ca exista in zona apa de retea, deci as dori o sursa de apa mai mult pentru irigat sau piscina plus spalat masina etc. https://www.google.com/maps/place/Str.+Simion+M%C3%A2ndrescu/@46.575498,24.5358552,309m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x474bc9edd7534eb5:0x9f60130cb9348154!8m2!3d46.5756197!4d24.5371212
  Va rog daca se poate o oferta de pret. Multumesc anticipat

  • Buna ziua,pentru dumneavoastra e suficient un put de mica adancime (nimeni nu face put profesional de medie sau mare adancime sa ude gazonul/spele automobilul), noi nu va putem ajuta. Noi executam doar foraje profesionale de medie si mare adancime.

 5. Buna ziua,

  Doresc consiliere si oferta de pret pentru realizarea unui put de apa in satul Lăureni, la 6 km de orasul Miercurea Nirajului, pentru o casa cu 3 bai.Uzual locuiesc 3 persoane dar vrem sa o transformam in pensiune agroturistica.
  Nu exista retea de apa, iar apa din fantani a scazut drastic in ultimii ani.
  Multumesc anticipat!

 6. Buna ziua, daca ati efectuat foraje la Iernut, la ce adancime ati gasit debit bun de apa? Ma intereseaza si pe mine un put de adancime la o proprietare locata in Iernut pe strada Decebal. Multumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*