Foraje puturi apa Ramnicu Valcea judetul Valcea

foraje puturi apa ramnicu valcea

Foraje puturi apa Ramnicu Valcea judetul Valcea, sursa sanatoasa de apa

Judetul Valcea este situat in sudul Romaniei, partea de nord a judetului se afla mai aproape de centrul tarii si este o zona muntoasa iar continuarea judetului se face catre sudul Romaniei o zona cu dealuri. Resedinta de judet este municipiul Ramnicu Valcea iar principalele orase sunt urmatoarele, Dragasani, Brezoi, Caciulata, Babeni, Obarsia Lotrului, Horezu, Baile Olanesti, Balcesti. Realizam foraje puturi apa Ramnicu Valcea si in tot restul judetului.

Poate va intereseaza articolul Preturi la foraje puturi pentru apa potabila

Consideratii geologice a judetului Valcea

Geologia judetului Valcea este foramata din mai multe formatiuni geologice deoarece cuprinde mai multe tipuri de relief, munte, deal, campie. Aceste roci sunt atribuite din punct de vedere geologic formatiunilor cretacic in nordul judetului cu caractere lito-stratigrafice formate din conglomerate, gresii, marne, calcare muntoase, conglomerate rosii. Toate aceste roci sunt dure si se pot realiza foraje puturi apa cu ciocan de fund cu aer comprimat. In centrul si sudul judetului Valcea geologia este formata din roci mai putin dure. Tipurile de roci apartin hologenului si pleistogenului superior si inferior formate din argile , marne, pietrisuri compacte, nisipuri, gresii etc. Putem realiza foraje puturi apa Ramnicu Valcea cu circulatie directa cu noroi bentonitic cat si cu ciocan de fund cu aer comprimat.

Consideratii Hidrogeologice a judetului Valcea

Hidrologia judetului Valcea o putem impartii in doua parti, zona muntoasa a judetului unde nu gasim strate acvifere datorita muntilor ci doar prezenta apei prin fisuri iar in zona de deal a judetului regasim resurse bogate de apa atunci cand realizam foraje puturi apa. In judetul Valcea regasim multe zone cu roci poros permeabile denumite strate acvifere de adancime.

Datorita altitudini mari a judetului, pentru a realiza foraje puturi apa ramnicu valcea cu rezultate bune de cel mai multe ori trebuie sa foram la adancimi mari. In zonele mai joase cu altitudini cuprinse intre 200-300 metri trebuie forat intre 40 si 120 metri. In zonele de dealuri inalte la altitudini de peste 400 metri tebuie sa realizam foraje puturi apa la adancimi foarte mari. In aceste zone trebuie forat intre 150-300 metri adancime. Doar la aceste adancimi putem asigura debite constante de apa. Debitele sunt cuprinse intre 1 si 3 litri pe secunda.

Foraje puturi apa realizate in judetul Valcea

In ultimii ani echipele noastre au reusit sa realizeze tot mai multe foraje puturi apa si in judetul Valcea. In speranta ca aceste informati va sunt de folos va prezentam cateva locatii unde am realizat foraje puturi.

  • Foraje puturi apa Ramnicu Valcea la o statie de betoane am realizat un put la 60 metri cu debit 3000 litri/ora
  • Babeni foraj artzian la 70 metri cu debit foarte mare 7000 litri/ora
  • Sat Banesti, foraj realizat cu greu la 250 metri cu debit mic dar suficient pentru o locuinta 1000 litri/ora
  • Dragasani, mai multe foraje realizate intre 60-120 metri cu apa multa si buna
  • In Valea Mare am realizat foraje puturi la adancimi intre 50-100 metri
  • Calimanesti foraj cu ciocan de fund
  • La Horezu trebuie forat adanc intre 100-200 metri pentru apa
  • In Brezoi sol foarte dur se poate foara doar cu ciocan de fund cu aer comprimat

2 Comments

  1. Buna seara, as dori o oferta de preț pt un put in comuna Cernisoara Jud Valcea; noi avem deja o fântâna de 20 m dar are apa mai deloc așadar, necesitam un put mult mai adânc, cu debit suficient pt uz casnic. Mulțumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*