Foraje puturi pentru cismele publice

foraje puturi pentru cismele publice
Cismea publica cu apa potabila

In anul 2018 compania noastra a realizat 2 foraje puturi pentru cismele publice. Lucrarile de foraj si cismele publice au fost facute la comanda ptimariei din Giera, judetul Timis. Aceste foraje puturi sunt realizate pentru ca populatia sa aiba acces gratis la apa potablila pe toata perioada anului, si in verile toride dar si iarna cand unii batrani prefera sa-si aduca apa de la cismeaua publica decat sa-si scoata apa din fantana proprie.

Compania Tipfor realizeaza foraje puturi pentru cismele publice oriunde in Romania.


Care sunt etapele de executie a unei cismele publice?

1. Lucrari de foraje puturi apa la mare adancime.

Acesta este cel mai important aspect, fara un foraj cu apa potabila o asemenea lucrare nu isi are rostul. Pentru deservirea populatiei sunt necesare foraje puturi la adancimi mari intre 70-200 metri. Adancimea forajelor este importanta deoarece doar la mare adancime gasim apa de calitate, fare nitriti, nitrati, bacteri etc.

Lucrarile de foraje puturi pentru cismele publice trebuiesc realizate cu tubulatura de ce-a mai buna calitate. Impachetarea filtrelor forajului obligatoriu cu pietris cuartos 1-3 mm. Si nu in ultimu rand izolarea stratelor de suprafata prin cimentare. Toate aceste lucruri trebuiesc respectate cu strictete pentru a avea un foraj de calitate

2. Sistemul de pompare pentru cismele publice cu apa potabila

Acesta este compus din urmatoarele componente: camin de vizitare, pompa submersibila, cablu electric, sfoara de ancorare a pompei, tub apa de polietilena, capac foraj, supapa retinere, vas expansiune 80 litri, racord cu cinci cai, racord, mufe, robineti apa, tablou protectie pompa, manometru, presostat, filtru apa.

Toate aceste componente ale sistemului de pomapre odata asamblate pot functiona fara probleme multi ani.Si intodeauana apa din foraje puturi pentru cismele publice va curge fara probleme

3. Cismea publica pentru apa potabila

Cismeaua publica de obicei se realieaza din caramida imbracata mai apoi cu faianta sau din fonta turnata. Noi la contacul avut cu primaria din Timis am realizat o cismea zidita.

Pentru executia unei cismele este necesar un mic proiect tehnic in asa fel incat cismeaua sa iese cat mai bine atat din punct de vedere estetic cat si al rezistentei. Cismeaua publica relizata de Tipfor este prevazuta cu doi rebineti de 1/2 toli. Cismeaua este prevazuta si cu conducte de scurgere a apei din bazinul colector catre canalizarea comunei.

Recomandam ca, la cimelele publice sa se faca analiza apei din foraj o data la 6 luni. Este foarte important ca apa din foraje puturi pentru cismele publice sa fie potabila!

Cititi si ;

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*