Foraje puturi in zone cu bolovanis sau balastru

bolovanis
foraje puturi in zone cu bolovanis

Activitatea de foraje puturi din exterior pare foarte simpla dar nu si cand e vorba de foraje puturi in zone cu bolovanis.

M-am hotarat sa scriu acest articol datorita faptului ca, de cele mai multe ori clientii care locuiesc in zone unde structra solului este formata din pietrisuri si bolovanuri nu inteleg de ce e asa scumpa o lucrare de foraje puturi in zone cu bolovanis sau balastru.

Subiectul acesta merita abordat deoarece aceste lucrari de foraj sunt cele mai dificile.

Gasim peste tot in Romania bolovanis sau balastru in timpul executiei de foraje puturi ?

Din fericire NU. Zonele cu bolovanisuri si balastru le gasim de obicei pe cursul marilor rauri dar cateodata spre surprinderea noastra intalnim bolovanis si pe dealuri si chiar la munte. La deal si munte de obicei stratul de balastru nu are o grosime mare. Deci nu ne pune mari probleme in timpul realizarii de foraje puturi sau foraje pompe de caldura. Executantii de foraje puturi in zone cu bolovanis sau balastu ar trebuii sa stie care sunt zonele din tara cu probleme pentru a oferta corect lucrarea de foraj

Din suprafata tarii doar in maxim 15 % reprezinta soluri cu probleme cu bolovanis sau balastru pintre care enumeram judetele unde am descoperit in timpul executiei de forari puturi aceste probleme: Judetele Arad, Arges, Brasov, Bihor, Prahova, Dolj, Timis, Sibiu, Dambovita, Valcea, Mures, Alba, Satu Mare, Maramures, Gorj in aceste judete am realizat foraje puturi si ne-am confruntat cu problema bolovanilor.

Care sunt problemele de executie la foraje puturi in zone cu bolovanis si balastru?

Principalele probleme suntbinenteles bolovani foarte mari, instabilitatea solului, pierderile de noroi, consum mare e bentonita sau polimeri pentru noroiul de foraj deci cheltuieli mult mai mari decat in zonele cu argila .

De cele mai multe ori munca depusa cu o zi in urma trebuie luata de la inceput. Acest lucru se intampla datorita surparii maluli forajului. Solurile compuse din bisip balastru si bolovanisuri sunt foarte instabile. Noroiul de foraj vehiculat prin pajinile de foraj spala malurile in permanenta. Acest fenomen duce la prabusirea malurilor forajului.

In aceste zone se poate fora doar cu utilaje de foraj foarte puternice cu moment mare de torsiune. Forari puturi in zone cu bolovanis executa doar specialitii in foraje.

Executantii de foraje puturi in zone cu bolovanis evita aceste zone datorita problemelor prezentate mai sus.

foraje puturi in zone cu bolovanis

Cititi si :

Foraje puturi apa Ramnicu Valcea

Cum se alege diametrul de tubare la foraje puturi.

Imbatranirea puturilor forate si metode de reabilitare la foraje puturi

Foraje puturi apa Pitesti, Arges

Foraje puturi Bucuresti

Foraje puturi Mures

Pentru oferte de pret contactati-ne la adresa de mail : office@tipfor.ro sau telefonic la 0729.104.692

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*