Foraje puturi apa mare adancime

forari puturi apa marea adancime
Foraje puturi apa la preturi corecte in orice tip de sol

Foraje puturi apa mare adancime.

Pret versus calitate? Dilema clientului ce isi doreste un put forat si ieftin si bun.

Daca sunteti in ipostaza in care v-ati decis sa realizati o lucrare de foraj pentru apa potabila si va intrebati la ce aspecte sa fiti atenti noi va facem atenti la doua aspecte, pret si calitate. Adica foraje puturi la preturi corecte si calitate ridicata.

Ce conteaza mai mult pretul mic sau calitatea?

Sunt multe firme de foraje puturi in Romania care mai de care, unii foarte scumpi care nu justifica in mod real pretul exagerat iar altii foarte ieftini care te fac sa te intrebi ce iti ofera sau cu ce materiale lucreaza, deci ceva dubios. Nu va lasati pacalti de reclamele agresive de pe toti stalpii.

Cateva cuvinte despre firmele de foraj ce realizeaza foraje puturi apa mare adancime cu preturi ridicate. Aceste companii sunt de doua tipuri; INTERMEDIARI, adica nu au utilaje de foraj, nu au oameni angajati ci doar au speculat faptul ca firmele din domeniu nu stiu sa se promoveze , asadar pot face bani din asta. Sunt pe primele pozitii cand cautati pe Google foraje puturi .Al doilea tip de firme cu preturi foarte mari la foraje puturi sunt firmele care si-au cumparat utilaje de foraj moderne foarte scumpe (sute de mii de euro un utilaj). Teoretic aceste firme pot realiza sau chiar realizeaza lucrari de foraje puturi apa de calitate dar la preturi exagerate pentru Romania, de ce? Simplu, si-au cumparat utilaje nepotirvite pentru tipul de sol din tara. Ca sa intelegeti mai bine ce spun va dau un simplu exemplu.

Exemplu de firme cu preturi ridicate la foraje puturi apa

Mai mult de jumatate din suprafata tarii este campie si dealuri joase unde structura geologica este formata din roci medii si moii. Aici se poate fora fara probleme cu instalatii de foraj usoare cu putere de rotire pana in 600 Nm, si apasare maxima 2 Tone. Deci cu utilaje care costa cate zeci de mii de euro poti face lucrari pan la 200 metri fara probleme. Firmele care au investit sute de mii de euro in instalatii de foraj super performante au utilaje care dezvolta puteri foarte mari de la 3.000-15.000 Nm la rotire si greutate de apasare intre 8-20 Tone NU SUNT COMPETITIVE. Aceste firme sunt obigate sa lucreze foarte scump pentru ca au costuri foarte mari. Cu amortizarea, intretinerea, transportul si  combustibilul utilajelor de foraj pentru a realiza foraje puturi apa mare adancime.

Nu se justifica sa faci foraje puturi in Bucuresti, Ilfov, Timis, Arad,Olt, Dambovita, Arges, Sibiu si in alte judete cu utilaje foarte mari si foarte scumpe . Pretul pe metru de foraj creste foarte mult datorita acestor lucruri.

Noi cei de la Tipfor avem utilaj potrivite pentru toate tipurile de sol asa incat pretul pe metru sa reflecte doar calitatea lucrarii executate.

Care sunt diferentele intre foraje puturi apa mare adancime de calitate si foraje puturi ieftine?

Intodeauna calitatea materialelor trebuie sa fie la cele mai inalte standarde. Cat si executarea manoperei la foraje puturi.

La foraje puturi pentru apa cele mai importante materiale sunt pietrisul margaritar si tubulatura forajului despre care am scris in alte articole  care sunt cele mai potrivite.

Foarte important este si modul de realizare al forajelor sau puturilor de adancime si anume:

-identificarea corecta a stratelor acvifere

-corectarea gaurii de foraj inainte de introducerea tuburilor de pvc

-introducerea unui pietris margaritar de calitate

-izolarea stratelor de supafata prin cimentare

-exploatarea corecta a puturilor forate

De toate aceste aspecte trebuie sa tineti cont cand vorbim de forari puturi apa mare adancime.

Nu exista forari puturi de calitate si foarte ieftine, imposibil de realizat!

Noi cei de la Tipfor va asiguram ca se pot face foraje puturi de calitate la Preturi Corecte

Calitatea ne reprezinta, pretul ne recomanda.

Cititi si :

Foraje puturi Bucuresti

Foraje puturi Mures

15 Comments

 1. Buna am o intrebare ptr un foraj la Zgribesti linga Lugoj As vrea sa stiu pretu ptr un foraj de apa potabila fino a 80 metri

 2. Salut as vrea sa stiu si eu cam cat costa pentru un put de mare adancime. Prima panza freatica ar fi cam la 35 m si cat ar trebui sa merg pentru un debit de 500- 7000 mc pe ora.

  • Buna ziua, 500 – 7000 mc pe ora nu are nici un foraj in Romania. E o estimare gresita poate vroiati sa scrieti litri pe ora. Am trimis un email catre dumneavoastra comunicam mai departe pe email.

  • Buna ziua, pretul difera in functie de duritatea solului si diametrul de tubare. A fost trimis un email catre dvs. cu mai multe detalii.

 3. Buna ziua as dori un put 40 80 m adancime pentru irigatii , doresc detalii pret per m liniar , diametrul tevii 200 mm .unde doresc sa forez putul apa este la adancimea de 3-4 metri , am un put realizat de 12m adancome si 100 cm diametrul pe tub burlan de beton plus am mai forat an interiorul lui anca unul de 160 mm si tot la fel se spune ca aici an zona nu este stratul bun de piatra si nu este apa andeajuns .ce ami recomandati dumneavoastra pentru a sti daca este andeajuns apa an locatia unde doresc sa forez putul : adancime diametrul tubului ,pentru a fora un put cu firma dumneavoastra an siguranta ca am apa andeajuns pentru nevoile mele , miltumesc

 4. Buna ziua as dori un put 40 80 m adancime pentru irigatii , doresc detalii pret per m liniar , diametrul tevii 200 mm .unde doresc sa forez putul apa este la adancimea de 3-4 metri , am un put realizat de 12m adancome si 100 cm diametrul pe tub burlan de beton plus am mai forat an interiorul lui anca unul de 160 mm si tot la fel se spune ca aici an zona nu este stratul bun de piatra si nu este apa andeajuns .ce ami recomandati dumneavoastra pentru a sti daca este andeajuns apa an locatia unde doresc sa forez putul : adancime diametrul tubului ,pentru a fora un put cu firma dumneavoastra an siguranta ca am apa andeajuns pentru nevoile mele , multumesc localitatea Amarastii de jos dolj.

 5. as dori sa fac un foraj de aproximativ 60 ml,in zona Mehedinti,zona de podis,comuna Malovat.as dori sa stiu cand putet veni si cat costa ml?multumesc

  • Buna ziua, va rugam sa verificati adresa de eamil. Au fost solicitate mai multe delatii. Dupa ce primim raspunsul o sa va trmitem o oferta de foraj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*