Alegerea pompei submersibile pentru alimentarea din foraje puturi apa

Alegerea pompei submersibile pentru alimentarea din foraje puturi apa

Ce pompa submersibila sa cumpar?

Alegerea pompei submersibile pentru alimentarea din foraje puturi apa, sfaturi utile.

Pentru multi oameni care nu lucra toata ziua cu pompe submersibile si vine si ziua cand si-au facut un foraj, put forat sau fantana alegerea pompei submersibile pentru alimentarea din foraje puturi apa devine o problema. Noi cei de la Tipfor suntem langa dumneavoastra si va oferim toate informatiile de care aveti nevoie pentru alegerea corecta a pompei submersibile.

Cele mai importante aspecte de care trebue sa tineti cont cand cumparati o pompa submersibila sunt;

-diametrul pompei submersibile

Diametrul pompei submersibile trebuie ales in functie de diametrul interior al tevii forajului(putului). Pompa trebuie sa aiba diametrul mai mic cu minim 8-10 mm fata de diametrul interior al tevii forajului.

Daca alegerea pompei nu este facuta corect riscati sa blocati pompa subersibila in putul forat si ajungeti sa compromiteti forajul de apa ( pentru cei care au intodus o pompa submersibila gresit si nu o mai pot extrage din put accesati pagina noastra” pompe blocate in foraje puturi ” si gasiti multe informatii ce v-ar putea fi de folos)

Cand ati ajuns intr-o asemena situatie este cel mai bine sa apelati la o firma specializata in foraje puturi si investigatii video.

In prezent exista pompe submersibile de 3 toli, 4 toli, 6 toli, 8 toli sau si mai mari. Cele mai uzuale pompe submersibile folosite pentru uz casnic sunt cele de 4 toli cum ar fi Pedrollo, Dab .

-inaltimea de pompare H la pompele submersibile

Inaltimea de pompare reprezinta energia specifica totala primita de lichid la trecerea prin pompa. Este un parametru functional al pompelor si trebuie tinut cont de inaltimea de pompare cand alegem o pompa in functie de debitul dorit. La foraje puturi si fantani inaltimea de pompare necesara pompei submersibile ce urmeaza sa fie introdusa in foraj poate fi determina dupa efectuarea testelor de pompare la foraj si stabilirea debitului respectiv nivelului hidrodinamic al putului. Daca stim debitul putului si adancimea la care trebuie montata pompa respectiv presiunea de care avem nevoie in instalatia din casa putem consulta cataloagele producatorilor de pompe si sa alegem pompa dorita. Fiecare pompa are o curba de functionare debit Q si inaltimea de pompare H

cuba de lucru a pompei submersibile, debitul in functie de inaltimea de pompare

-debitul forajului

Debitul putului este cantitatea de apa ce poate fi extrasa dintr-un put forat intrun interval de timp.

Debitul la forajului este specificat de executantul lucrarii de foraj in fisa forajului sau dosarul tehnic al putului.

Orice executant de foraje puturi apa ar trebuii sa predea la finalul lucrari o fisa cu toti parametrii forajului.

Montaj pompa submersibila

Cand vorbim de alegerea pompei submersibile pentru alimentarea din foraje puturi apa trebuie sa vorbim si de montajul pompei submersibile. Recomandarea noastra sa lasati pe cei cu experienta sa monteze pompele submersibile in foraje puturi. In orice moment puteti scapa sau bloca pompa in foraj.

Daca considerati ca aveti nevoie de o recomandare in alegerea unei pompe submersibile, respectiv montaj puteti apela la echipa Tipfor si unul din inginerii nostri va v-a ajuta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*