Alimentarea cu apa din foraje puturi la mare adancime, costuri, durata de viata, amortizare.
In ziua de azi alimentarea cu apa a devenit o problema in toata lumea, si de la an la an devine tot mai critica mai ales in tarile mai putin dezvoltate. Datorita lipsei de capital pentru investitii in foraje puturi de mare adancime, aductiuni din lacuri de acumulare sau din alte resurse de suprafata cu apa dulce, populatia sufera.
In tara noastra in ultimii ani s-au facut investii in acest sens dar din pacate resursele alocate sunt prea putine si au beneficiat doar marile orase si satele invecinate cu acestea, cartierele rezidentiale.
Inca sunt foarte multe localitati in Romania ce nu beneficiaza de apa curenta de la retelele locale si cetatenii sunt nevoiti sa se descurce singuri cu apa din fantani sau forari puturi la mica, medie sau mare adancime in functie de bugetul fiecaruia.
Cand vorbim de alimentarea cu apa din foraje puturi la mare adancime trebuie sa luam in calcul indiferent daca vorbim de o institutie publica, societate comerciala sau o presoana fizica de urmatoarele aspecte ; costuri, durata de viata, amortizare mai pe scurt rentabilitatea unui put forat la mare adancime.
Care sunt costurile pentru alimentarea cu apa din foraje puturi la mare adancime?
Desii toti cititorii acestui articol ar prefera ca pretul pe metru sau pentru o lucrare de foraje puturi sa fie afisat la noi pe site, acest lucru nu este posibil.
Preturile la foraje puturi se fac in functie de fiecare lucrare in parte. Cand primi o solicitare telefonica sau pe mail primul lucru pe care il facem este sa consultam harta geologica si hidrogeologica a romaniei apoi altitudinea la care se afla locatia unde se doreste sa se realizeze forajul.
Dupa identificarea locatiei pe google maps putem analiza pe harta geologica structura solului si abia atunci putem face o oferta corecta de pret. Dupa masurarea altitudini si verificarea forajelor executate in zona putem estima si o adancime.
Un alt aspect cand vorbim de preturi la foraje este debitul de apa dorit si diametrul tubulaturii forajului
Preturile practicate de noi sunt intre 30-90 euro/metru, pentru oferta persoalizata accesati pagina noasta de contact.
Durata de viata a unui put forat la mare adancime ?
Durata de viata a unei lucrari de foraje puturi este data de calitatea materialelor folosite si a modului de executie, de amatori sau profesionisti.
Un profesionist poate vi se pare scump dar o sa vedeti ce mult o sa va coste un amator daca forajul nu va avea apa sau va genera nisip in timpul exploatarii. O lucrare de foraj este garantata minim 50 ani, producatorii de tubulatura pentru puturi atat garanteaza tubulatura.
Amortizarea costurilor la foraje puturi
Cand vine vorba de alimentarea cu apa din foraje puturi la mare adancime trebuie neaparat sa va ganditi la amortizare. Desii multi clienti nu se gandesc si la acest aspect noi credem ca este important.
Forajele pentru apa sunt pintre putinele investii la o casa sau firma ce se amortizeaza intre 5-10 ani
Daca ne gandim ca apa de la retelele locale costa in jur de 6-7 lei metru cub si o familie ce locuieste la casa consuma cu tot cu irigatii in jur de 40 metri cubi pe luna, noi zicem ca merita sa forezi un put.
Foarte important este cu cine realizati lucrarile de foraj asa incat sa nu aveti cheltuieli cu mentenata.
Click pe link-ul de mai jos pentru un clip video cu executia de foraje puturi
Leave a Reply