Prețuri la foraje puturi pentru apă potabilă

foraje la campie

Puteți afla cât costă un foraj, ce preț este pe metru liniar din rândurile următoare. Oricine vrea să-și facă un foraj, prima întrebare pe care o pune este: cât costă? Pentru că altfel e vorba de o gaură în pământ de unde iese apă potabilă, asta se știe!

Se mai știe și că dacă e vorba de un puț mai adânc acesta va costa mai mult. Roca mai tare iarăși dă un preț de foraj mai mare. Țevi mai mari înseamnă preț mai mare. În lucrările de foraje orice element suplimentar adăugat înseamnă un cost mai mare. O calitate mai mare înseamnă un preț mai mare.

Cât costă un foraj

Practic, pentru foraje de uz casnic și cu țeavă de 125 mm, pentru debite de până la 4000 litri pe oră prețul este de 40 euro pe metru liniar. Aceasta în condițiile în care folosim energie electrică de la sursa beneficiarului.

În alte condiții, respectiv cu generatorul diesel electric al firmei noastre, prețul unui foraj este de 45 euro pe metru liniar.

Prețurile de mai sus ar fi valabile pentru foraje în județele Argeș, Sibiu, Brașov, Prahova, Dâmbovița, București, Olt… Aici, de obicei, avem de-a face cu rocă mai tare, în consecință costurile de execuție sunt și ele mai mari.

Forajele din zona Timișoara, Arad pot avea și prețuri de aproximativ 25-30 de euro pe metru liniar. Explicația este simplă: forăm în sol mai moale și în general nu avem probleme de execuție.

Pentru puțuri forate cu țeavă de 160 mm PVC prețurile sunt 60-65 euro metrul liniar. Valabil la foraje cu debite cuprinse între 6 și 15 mii de litri pe oră.

foraje puturi
Tipfor execută foraje în toataă țara. Forăm puțuri și obținem apa potabilă în locuri unde alții au eșuat. Ideea pe care dorim să vi-o transmitem este aceea că vă recomandăm să vă informați înainte de a a alege pe cineva care va fora în grădina dvs. Uneori prețul vă atrage. Dar ieftin nu înseamnă și bun…

Prețuri foraje cu debite mari

La foraje cu debite mari și foarte mari, pe care le tubăm cu țeavă pvc 200 mm sau 225 mm care pot asigura debite intre 20.000 si 50.000 litri pe ora, prețurile sunt cuprinse intre 80 si 110 euro pe metru.

Desigur că toate aceste prețuri sunt mai mult orientative și valabile în general pentru soluri medii și moi.

Forajele în rocă tare, compactă (stâncă) avem desigur prețuri mai mari. Acestea sunt:

 • 70 euro metrul liniar foraj cu țeavă de 90 mm;
 • 100 euro / metru liniar cu țeavă de 114 mm;
 • 110 euro la foraje cu țeavă de 125 mm.

Forajele in roca se sapa cu ciocan de fund cu aer comprimat.

Prețurile au un caracter orientativ. Un preț final și exact va fi puternic personalizat, în sensul că acesta se va întocmi în funcție de particularitățile geologice ale zonei. Va trebui făcut de asemenea un studiu atent al hărții geologice pentru arealul în cauză.

Citește și „Prețuri la foraje. Probleme și riscuri

Foraje, devize și prețuri. Considerații generale

După cele ce s-au scris mai sus este evident că un preț ca la magazin, despre cât costă un foraj, ar fi dificil de spus în două cuvinte. Un preț de execuție al unui foraj va putea fi aflat la modul orientativ dacă ne adresați o solicitare în acest sens. Fie printr-un e-mail la office@tipfor.ro, fie formular de contact sau direct la telefon 0729.104.692.

Pentru evaluarea de preț avem nevoie de câteva date elementare, respectiv locația geografică, debitul de apă estimativ pe care intenționați să-l aveți. Orice informație despre viitorul dvs. puț forat ne este utilă, oferta de foraj fiind cu atât mai exactă cu cât avem mai multe date. Și, mai mult, este posibil ca la fața locului să descoperim elemente pe care le-ați ignorat.

Pentru a vă putea face o idee despre cât costă un foraj, ați putea studia și alte site-uri. De menționat că (de regulă) nimeni nu se grăbește să dea prețuri exacte. Pentru că lucrările de construcții, inclusiv puțurile de apă potabilă au elemente de neprevăzut, așa cum rezultă din materialul despre prețuri și riscul acestora la lucrările de foraj.

Studiați așadar și oferta altor firme, ați putea să aflați (tot orientativ) cât costă un foraj la OnDrill, la ForajApaPotabila sau la AgroIntel de exemplu. Și mai sunt…

Documentații și avize

O parte din prețul unui foraj este constituită din întocmirea documentației și obținerea avizelor de forare. Dacă dvs. credeți că ați putea face unele lucuri singuri sau ați putea da o mână de ajutor celui pe care l-ați contractat la execuția de puturi, vă putem face câteva sugestii.

Spor la treabă, să aveți parte de apă bună!

73 Comments

 1. Sunt interesat de executia unui put de 125 mm cu debit de 4000 l/ora pe 0 proprietate aflata pe drumul DN7( Buc.-Pitesti la km 100 de Bucuresti si 14km de Pitesti
  -nu exista energie electrica
  – La max 10 m , vecina are o fantana de circa 40 ani cu suficienta apa la max 20m adancime ( o putem masura mai exact)
  – Dorim echiparea cu instalatie manuala ( galeata si lant)
  Asteptam o oferta privind :- perioada
  -durata maximala de executie

  • Buna ziua,
   As dori o oferta de pret cu aproximatie la executarea unui put pt. apa potabila/menajera, cu o teava de 125mm pentru debit de 4000l/h in localitatea Moinesti , jud. Bacau, adancime aprox. 30m cu curentul meu. Daca se poate si o perioada de executie.
   Va multumesc !

 2. Buna seara!
  As dori o oferta de pret cu aproximatie la executarea unui put pentru teava de 125mm pentru debit de 4000l/h in zona Sura Mare(la iesire catre hamba pe partea dreapta pe deal),judet Sibiu.Vecinii spun ca este apa la adancimea de 20-25m.Doresc si echipare cu tuburi fantana.Mai specific ca nu am curent electric,dar daca trebuie pot inchiria un generator.As mai dori si un interval de timp cat dureaza executia.Va multumesc anticipat!

 3. Am un puț cu țeava de 200 la o adâncime de 18 metri în Slatina Olt .nu prea are apa suficientă sa zic așa cam 50 litri de apa dar după jumătate de oră se umple.intrebarea mea este se poate scoate țevile și forat încă 10-15 metri dar as vrea cu țevi mai mari de 300 .și la ce preț ar ajunge toată lucrarea.

 4. buna ziua!as dori sa fac o fintina in satul SINCRAIU ALMASULUI jud zalau.E pocibil.cit ar costa.o zi buna .multumesc fintina pentru apa potabila

 5. Buna ziua
  Am o intrebare la dvs.
  Dupa ce sa sapat putul si apa se poate folosi este nevoie de anumit aparat pt a scoate fierul (apa fiind f rosie la culoare) instalat.
  Un aparat care curata apa este nevoie sau doar un fltru de fltrat apa este de ajuns?
  In zona caras-severin otelu-rosu.
  Multumesc.

 6. As dori un foraj si o aductiune de apa pe o distanta de aprox. 80 – 100 m necesar pt. o casa in mediul rural (com. Faurei, jud. Neamt )apa potabila si menajera si pt irigat aprox. 1500 mp – un cost aproximativ . Multumesc !

 7. Buna ziua. Ma intereseaza daca forati in localitatea Dorna Arini jud Suceava , pentru foraje de uz casnic și cu țeavă de 125 mm, pentru debite de până la 4000 litri pe oră .
  Fantani nu sunt prin jurul locuintei , insa s-a forat la 1 km se locuinta mea si a dat de apa la 60 m adancume. Va multumesc!

 8. Buna ziua. Ma intereseaza daca forati in localitatea TOHAT jud MARAMURES , pentru foraje de uz casnic și cu țeavă de 125 mm, pentru debite de până la 4000 litri pe oră .
  Am si fantana apa este la 6 m dar nu este buna de baut. Va multumesc!

 9. Buna ziua,sunt din Raducaneni,jud. Iasi.Am facut in urma cu 12 ani o fantana din tuburi de beton adanca de 12 ,15m dar a avut apa doar cateva luni.nu e uscata dar nici nu creste apa in ea…e mal ud,atat.
  Ma intereseaza sa fac un put daca veniti in zona si daca se poate un pret aproximativ.
  Multumesc!

 10. Buna ziua!M-ar interesa cat m-ar costa forarea si echipamentul pentru un put cu hidrofor cu o adancime de aproximativ 40 m in jud Prahova comuna Varbilau!Multumesc anticipat!

 11. buna seara!
  un pret pt un foraj apa potabila/menajera
  Stefanesti Arges pamant argila argila nisipoasa la aprox 80 100 m
  exista curent 380v si asfalt la locatie
  multumesc

 12. Comuna Traian Vuia in spatele Muzeului.As dori un foraj pentru apa continua,arteziana.Care este procedura si cat ar putea costa

 13. Buna ziua !Doresc forarea unui put in Onesti jud Bacau ,nu stiu daca faceti forari in zona …fantana de pe strada are apa cam la 10-15 m .M-ar interesa pretul lucrarii si perioada cand ati putea veni in zona …daca veniti ?

 14. Bună ziua,

  Ma interesează prețul aproximativ pentru un foraj casnic în zona Baia Mare(zona Metro mai exact) cu debit minim 1000l/ora cu apa limpede (de preferat potabilă).
  Vă mulțumesc!

 15. buna ziua,ma intereseaza un pret informativ pentru foraje de uz casnic și cu țeavă de 125 mm, pentru debite de până la 4000 litri pe oră in com.Fauresti,jud.Valcea,cit dureaza lucrarea si daca in perioada 19 mai-19 iunie 2019 este posibil de realizat (atunci am concediul).multumesc

 16. Bună seara! pentru un puț de apă potabilă la o adâncime de 60-100 de metri în localitatea Bascov sat Glambocu jud Argeș. Un preț estimativ și în ce perioadă se poate efectua?

 17. Buna ziua,
  Cum se poate reabilita un put vechi cu adancimea de cca. 20 m si tuburi de 80 cm. Anul trecut scoteam zilnic cca. 250 l de apa curata din el. Inaltimea de apa era mai mica de 1m. Tuburile sunt asezate pe niste barne de lemn.

 18. Buna ziua,
  As dori o estimare pentru un put cu țeavă de 125 mm in Sibiel, jud. Sibiu. Nu avem curent pe teren deocamdata. Teren plan, paraul este in apropiere.
  Avem nevoie de apa pentru udarea gradinii (eventual cu un furtun), spalat vase, nu neaparat apa potabila.
  Multumesc.

 19. Buna ziua,
  Va rog estimati cost si durata pentru executia unui foraj de uz casnic + irigare gradina (D125, 4000 l/ora) in Albota, Arges. Curent mono/trifazat disponibil.
  Multumesc

 20. Buna ziua. Pentru in put de apa uz casnic (adancime 100 – 120m, recomandata de vecini) in comuna Ghiroda (dupa pod) Timis. Un preț estimativ și în ce perioadă se poate efectua?

 21. buna ziua.am un put de cca24m cu tuburi de 800,iar la baza 3 tuburi de 600 diametru cu apa insuficienta(se umple in 2-3zile).cat ar ajunge costurile estimativ ale unui put mai adanc cu tub de 200 in zona sat POPRICANI jud.IASI.este curent la fata locului.fantana este la 4-5m de drum.

 22. Buna ziua!
  As dori oferta pentru un foraj de uz casnic (apa potabila) la o casa situata in localitatea Arad, cartier Aurel Vlaicu, str. Maramures, jud. Arad. Oferta sa fie atat pentru generator el. al firmei dv. cat si pentru sursa de en. el. de la mine. Daca este util, mentionez ca suntem 4 persoane (ocazional 5) la casa, avem trei bai, doua bucatarii ca si puncte de consum. Daca considerati ca este OK dati-mi o oferta la varianta cu teava de 125 mm si debitul de pana la 4000 l/ora. Asigurati si analiza de potabilitate a apei? Va rog luati in considerare o adancime optima de foraj cat considerati ca este necesar pentru certitudinea potabilitatii apei (sunt nou in zona si nu cunosc adancimea stratului freatic unde apa este potabila). Am inteles ca dati un tarif pe 1 ml, dar as dori sa estimati un cost total la cheie a sursei de apa potabila.
  Multumesc!

 23. buna ziua am un foraj de 12 mm 63 de metri adincime in sacosu mare timis daca consum 10 minute apa curge cu nisip se poate face ceva sau trebue un alt foraj. va multumesc

 24. Buna ziua
  Sunt interesat de forarea unui put de apa in localitatea Negresti jud. Vaslui ( str. Decebal) pentru exploatare casnica.
  Exista racord la energie electrica.
  Exista deja o fantana cu adancime de aproximativ 20 metri si tuburi de beton de 300 mm,dar apa nu este potabila. Se poate fora in acelasi loc pana la adancimea corespunzatoare sau este necesara o executie de la zero?
  As dori o estimare de pret; teava de 125 mm cred ca ar asigura un debit suficient.
  Multumesc frumos!

 25. Buna ziua va rog frumos daca imi puteti spune cat ar costa un foraj la circa 20 metri pt apa de udat in gradina, terenul se afla in comuna manesti judetul prahova mentionez ca inca nu este curent electric dar pot cumpara un generator

 26. Buna ziua!
  As dori sa aflu pretul estimativ al unui foraj de uz casnic (apa potabila) la o casa situata in comuna Ciurea jud. Iasi, energia electrica fiind furnizata de mine. M-ar interesa varianta cu teava de 125 mm si debitul de pana la 4000 l/ora.

 27. asi dori o fantana forata in ianova judetul timis 15 km de timisoara la o adincime cam 60 m cu teava de 125 mm si debitul pana la4000l la oro si daca se poate si analiza de potabilitate a apei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*