Prețuri la foraje puțuri pentru apă potabilă

foraje la campie

Puteți afla cât costă un foraj, ce preț este pe metru liniar din rândurile următoare. Oricine vrea să-și facă un foraj, prima întrebare pe care o pune este: cât costă? Pentru că altfel e vorba de o gaură în pământ de unde iese apă potabilă, asta se știe!

Se mai știe și că dacă e vorba de un puț mai adânc acesta va costa mai mult. Roca mai tare iarăși dă un preț de foraj mai mare. Țevi mai mari înseamnă preț mai mare. În lucrările de foraje orice element suplimentar adăugat înseamnă un cost mai mare. O calitate mai mare înseamnă un preț mai mare.

Cât costă un foraj

Practic, pentru foraje de uz casnic și cu țeavă de 125 mm, pentru debite de până la 4000 litri pe oră prețul este de 40 euro pe metru liniar. Aceasta în condițiile în care folosim energie electrică de la sursa beneficiarului.

În alte condiții, respectiv cu generatorul diesel electric al firmei noastre, prețul unui foraj este de 45 euro pe metru liniar.

Prețurile de mai sus ar fi valabile pentru foraje în județele Argeș, Sibiu, Brașov, Prahova, Dâmbovița, București, Olt… Aici, de obicei, avem de-a face cu rocă mai tare, în consecință costurile de execuție sunt și ele mai mari.

Forajele din zona Timișoara, Arad pot avea și prețuri de aproximativ 25-30 de euro pe metru liniar. Explicația este simplă: forăm în sol mai moale și în general nu avem probleme de execuție.

Pentru puțuri forate cu țeavă de 160 mm PVC prețurile sunt 60-65 euro metrul liniar. Valabil la foraje cu debite cuprinse între 6 și 15 mii de litri pe oră.

foraje puturi
Tipfor execută foraje în toataă țara. Forăm puțuri și obținem apa potabilă în locuri unde alții au eșuat. Ideea pe care dorim să vi-o transmitem este aceea că vă recomandăm să vă informați înainte de a a alege pe cineva care va fora în grădina dvs. Uneori prețul vă atrage. Dar ieftin nu înseamnă și bun…

Prețuri foraje cu debite mari

La foraje cu debite mari și foarte mari, pe care le tubăm cu țeavă pvc 200 mm sau 225 mm care pot asigura debite intre 20.000 si 50.000 litri pe ora, prețurile sunt cuprinse intre 80 si 110 euro pe metru.

Desigur că toate aceste prețuri sunt mai mult orientative și valabile în general pentru soluri medii și moi.

Forajele în rocă tare, compactă (stâncă) avem desigur prețuri mai mari. Acestea sunt:

 • 70 euro metrul liniar foraj cu țeavă de 90 mm;
 • 100 euro / metru liniar cu țeavă de 114 mm;
 • 110 euro la foraje cu țeavă de 125 mm.

Forajele in roca se sapa cu ciocan de fund cu aer comprimat.

Prețurile au un caracter orientativ. Un preț final și exact va fi puternic personalizat, în sensul că acesta se va întocmi în funcție de particularitățile geologice ale zonei. Va trebui făcut de asemenea un studiu atent al hărții geologice pentru arealul în cauză.

Citește și „Prețuri la foraje. Probleme și riscuri

Foraje, devize și prețuri. Considerații generale

După cele ce s-au scris mai sus este evident că un preț ca la magazin, despre cât costă un foraj, ar fi dificil de spus în două cuvinte. Un preț de execuție al unui foraj va putea fi aflat la modul orientativ dacă ne adresați o solicitare în acest sens. Fie printr-un e-mail la office@tipfor.ro, fie formular de contact sau direct la telefon 0729.104.692.

Pentru evaluarea de preț avem nevoie de câteva date elementare, respectiv locația geografică, debitul de apă estimativ pe care intenționați să-l aveți. Orice informație despre viitorul dvs. puț forat ne este utilă, oferta de foraj fiind cu atât mai exactă cu cât avem mai multe date. Și, mai mult, este posibil ca la fața locului să descoperim elemente pe care le-ați ignorat.

Pentru a vă putea face o idee despre cât costă un foraj, ați putea studia și alte site-uri. De menționat că (de regulă) nimeni nu se grăbește să dea prețuri exacte. Pentru că lucrările de construcții, inclusiv puțurile de apă potabilă au elemente de neprevăzut, așa cum rezultă din materialul despre prețuri și riscul acestora la lucrările de foraj.

Studiați așadar și oferta altor firme, ați putea să aflați (tot orientativ) cât costă un foraj la OnDrill, la ForajApaPotabila sau la AgroIntel de exemplu. Și mai sunt…

Documentații și avize

O parte din prețul unui foraj este constituită din întocmirea documentației și obținerea avizelor de forare. Dacă dvs. credeți că ați putea face unele lucuri singuri sau ați putea da o mână de ajutor celui pe care l-ați contractat la execuția de puțuri, vă putem face câteva sugestii.

Spor la treabă, să aveți parte de apă bună!

30 Comments

 1. Sunt interesat de executia unui put de 125 mm cu debit de 4000 l/ora pe 0 proprietate aflata pe drumul DN7( Buc.-Pitesti la km 100 de Bucuresti si 14km de Pitesti
  -nu exista energie electrica
  – La max 10 m , vecina are o fantana de circa 40 ani cu suficienta apa la max 20m adancime ( o putem masura mai exact)
  – Dorim echiparea cu instalatie manuala ( galeata si lant)
  Asteptam o oferta privind :- perioada
  -durata maximala de executie

 2. Buna seara!
  As dori o oferta de pret cu aproximatie la executarea unui put pentru teava de 125mm pentru debit de 4000l/h in zona Sura Mare(la iesire catre hamba pe partea dreapta pe deal),judet Sibiu.Vecinii spun ca este apa la adancimea de 20-25m.Doresc si echipare cu tuburi fantana.Mai specific ca nu am curent electric,dar daca trebuie pot inchiria un generator.As mai dori si un interval de timp cat dureaza executia.Va multumesc anticipat!

 3. Am un puț cu țeava de 200 la o adâncime de 18 metri în Slatina Olt .nu prea are apa suficientă sa zic așa cam 50 litri de apa dar după jumătate de oră se umple.intrebarea mea este se poate scoate țevile și forat încă 10-15 metri dar as vrea cu țevi mai mari de 300 .și la ce preț ar ajunge toată lucrarea.

 4. buna ziua!as dori sa fac o fintina in satul SINCRAIU ALMASULUI jud zalau.E pocibil.cit ar costa.o zi buna .multumesc fintina pentru apa potabila

 5. Buna ziua
  Am o intrebare la dvs.
  Dupa ce sa sapat putul si apa se poate folosi este nevoie de anumit aparat pt a scoate fierul (apa fiind f rosie la culoare) instalat.
  Un aparat care curata apa este nevoie sau doar un fltru de fltrat apa este de ajuns?
  In zona caras-severin otelu-rosu.
  Multumesc.

 6. As dori un foraj si o aductiune de apa pe o distanta de aprox. 80 – 100 m necesar pt. o casa in mediul rural (com. Faurei, jud. Neamt )apa potabila si menajera si pt irigat aprox. 1500 mp – un cost aproximativ . Multumesc !

 7. Buna ziua. Ma intereseaza daca forati in localitatea Dorna Arini jud Suceava , pentru foraje de uz casnic și cu țeavă de 125 mm, pentru debite de până la 4000 litri pe oră .
  Fantani nu sunt prin jurul locuintei , insa s-a forat la 1 km se locuinta mea si a dat de apa la 60 m adancume. Va multumesc!

 8. Buna ziua. Ma intereseaza daca forati in localitatea TOHAT jud MARAMURES , pentru foraje de uz casnic și cu țeavă de 125 mm, pentru debite de până la 4000 litri pe oră .
  Am si fantana apa este la 6 m dar nu este buna de baut. Va multumesc!

 9. Buna ziua,sunt din Raducaneni,jud. Iasi.Am facut in urma cu 12 ani o fantana din tuburi de beton adanca de 12 ,15m dar a avut apa doar cateva luni.nu e uscata dar nici nu creste apa in ea…e mal ud,atat.
  Ma intereseaza sa fac un put daca veniti in zona si daca se poate un pret aproximativ.
  Multumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*