Da, foraje puturi, oriunde in Romania

foraje puturi

„Faceti foraje puturi in Brasov? Daaa? De unde sunteti, din Timisoara? Multumesc, banuiesc ca e tare scump.” Cam asa erau unele discuti telefonice. Oamenii cand auzeau ca suntem o fima de foraje din Banat abandonau ideea de a ne chema. Aveau impresia ca nu merită să ne cheme, că tocmai deplasarea noastră va crește costurile de foraj. De fapt noi avem echipe de foraje in aproape toată țara. Mai mult, datorită tehnologiei și tehnicii noastre putem lucra mai ieftin decât firmele autohtone.

Ideea aceasta cu marile organizări de șantier, cu costuri enorme… reprezintă adesea o mentalitate depășită. Sa faci forari in Dâmbovița, Argeș sau Teleorman nu mai reprezintă nicio dificultate pentru o firmă din Timișoara. Dăm telefon echipei noastre din Bucrești și se rezolvă.

Cerere de foraje puturi de mare adancime


Executarea de foraje puturi este una dintre afacerile care merg relativ bine in Romania. Adica se gasesc clienti, pentru ca reteau de alimentare cu apa potabila e la pamant. In mediul rural, desigur, la acestia ne referim in primul rand. Nu ca la orase ar fi o apa nemaipomenit de buna la chiuveta, dar sa faci foraje noi sub asfalt e mai greu.

De asemenea, forari pentru puturi care sa deserveasca sistemul national de irigatii, statul nu prea mai face. Este limpede de ce, iar astfel tot greul a ramas pe spatele fermierilor.

Pe langa cerere mai trebuie și oferta. Ca in orice economie care se misca liber, piata de foraje puturi functioneaza la fel. Dar, stupoare, oamenii au ramas tributari vechilor obiceiuri. De ce sa aducem din alta parte cand este si la noi!? Intrebarea care justifica inertia, inca sunt putini cei care privesc mai departe de propria gradina.

Nu-i mai puțin adevărat și că marii meseriași în puturi încă lipsesc. Cei ce au absolvit specializarea de foraj nu mai sunt demult în țară. Se ramarcă însă o creștere oarecare a numărului de studenți ai disciplinei de foraj, viitori ingineri de sonde. Sunt tot mai multe cereri la sectia de foraj a UPG Ploiesti

Foraje la toata lumea, nu doar la partid

Vremea marilor intreprinderi de foraje geologice si prospectiuni miniere a apus demult. Pentru cine nu stie, ca sa chemi pe cineva de acolo sa vina sa-ti foreze un puț pentru o fântână, trebuia aprobarea partidului. Degeaba aveai bani, nu deplasau ei foreza daca la mijloc nu era interesul unui secretar de partid. Și, oricum, pentru oamenii de rând prețurile erau inaccesibile.

Epoca de trista amintire cand nu puteai sa-ti faci o fantana daca nu chemai un fantanar batran și căruia-i trosenau închieieturile a cam apus.

Astăzi, cauti „foraje puturi” pentru apă direct de pe telefonul mobil. Sună telefonul pentru un foraj în Argeș. „Da, desigur, costă atât.” „Păi și când veniți?” E ultima întrebare a clientului…

Noi nu venim, noi suntem deja acolo.

>>> Despre irigații si foraje puturi… au legatura cu veniturile

37 Comments

 1. Va salut!
  As dori sa colaboram,dar va rog sa-mi trimiteti o oferta informativa cu pret pe metru forat in functie de diametru,in oras Pitesti-jud Arges.
  Multumesc anticipat!

   • Doresc o colaborare cu dvs.
    În acest sens doresc sa-mi trimiteți pe e-mail un preț informativ/diametru/metru forat.
    Menționez ca locația pentru executarea forajului este com. Hărău, sat. Banpotoc, jud. Hunedoara.

  • UN PUT COLMATAT SI CU TUBUL DE JOS SPART SE POATE REFACE SAU TREBUIE SAPAT DIN NOU.DIAMETRUL ESTE DE 300 MM.APA ESTE LA 29-30 M.CAM CUT M-AR COSTA.Doresc oferta.

   • Buna ziua, noi ne pricepem doar la puturi din PVC, pentru cele din beton va rugam sa luati legatura cu altcineva. O zi buna.

 2. Buna ziua
  As dori sa-mi trimiteti o oferta informativa cu pret pe metru forat in functie de diametru,in sat Hinova-jud Mehedinti.
  Va multumesc

 3. Mi-as dori un put in comuna Curtisoara din judetul Olt (la 5 km de Slatina). V-as ruga sa imi trimiteti o oferta pret/ml/diametru. Multumesc.

 4. O oferta…ce fel de teava si îmbinari folositi…si daca doresc in august cum se procedeaza? Zona Aerodrom Magura Cisnadie…aproximativ 35 m

 5. As dori sa colaboram,dar va rog sa-mi trimiteti o oferta informativa cu pret pe metru forat in functie de diametru,locuiesc in tocile com sadu judet sibiu multumesc

 6. Imi va trebui si mie un foraj, probabil 15-20 m, in jud Hunedoara, comuna Lunca Cernii. Imi puteti trimite o oferta pe mail? (pretul pe metru si deplasarea dvs)

 7. Buna ziua,doresc o oferta pe metru si diametru cât trebuie forat aproximativ va rog.In Daia Nouă jud Sibiu.Va multumesc anticipat.

 8. Buna ziua
  ma intereseaza un pret pentru un put la Brad, jud Hunedoara.
  mentionez ca as dori sa foram la 10 m de o fantana existenta cu adancimea de 12m si care momentan asigura apa la 2 case dar nu mai face fata la consum, mai ales primavara/vara/toamna.
  Multumesc

1 Trackback / Pingback

 1. Foraje puturi; din culisele acestor afaceri

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*