Lucrari si foraje puturi executate de Tipfor.srl

firma foraje puturi

Tipfor srl executa foraje puturi si fantani pe tot cuprinsul juețului Timiș, dar preluăm comenzi din toată țara. Astfel, am fost cu foreza (și vom merge oriunde vom contracta lucrari) și în București, județul Ilfov, Prahova, Pitești și Argeș, Dâmbovița cu Târgoviște și tot județul Teleroman.

Avem peste 10 ani de activitate și putem spune că am realizat foraje puțuri in aproape toate localitatile din Timis si nu numai.

Veți găsi fantani săpate de noi in tot judetul Timis; Gataia, Deta, Moravita, Biled, Lovrin, Buzias, Varias, Recas, Dumbravita, Giroc, Sacalaz, Carpinis, Ortisoara, Gataia, Jebel, Peciu Nou, Darova, Costeiu, Fârdea….

Pe baza experienței noastre putem să vă dăm relații despre cam cât ar trebui forat în fiecare localitate din județul Timiș. Ca regulă generală trebuie să știți că în judetul Timis si Timisoara pentru a avea un foraj cu apa potabila trebuie forat intre 80 si 150 metri adancime. Pentru cei ce doresc doar pentru irgatii sau apa industriala este suficienta adancimea de 20-30 metri.

Mai jos aveți specificații de foraje puțuri în locurile unde Tipfor a săpat fântâni.

 • Dumbravita: foraj la 80 metri, debit 3000 litri/ora
 • Hezeris: 150 metri, debit 2500 litri/ora
 • Deta: foraj la 120 metri, apa fară fier cu debit 5000 litri/ora
 • Jimbolia: foraj la 130 metri, debit 3000 litri/ora
 • Sannicolau Mare: apa la 110 metri, debit 10.000 litri/ora
 • Sacalaz: 140 metri, 3600 litri/ora
 • Recas : 90 metri, 2500 litri/ora
 • Buzias: 40 metri, 2000 litri/ora
 • Remetea Mare: foraj la 120 metri cu debit 3600 litri/ora
 • Ianova: 90 metri, 3000 litri/ora
 • Ortisoara : 90 metri, 3600 litri/ora
 • Varias : 120 metri și debit 3600 litri/ora
 • Ghiroda : 80 metri cu 4000 litri/ora
 • Grabat : foraj la 120 metri, debit 5000 litri/ora


foraje puturi Tipfor

Denisipari puturi

Daca aveti un put forat si acesta genereaza nisip in timpul exploatarii, putem interveni pentru a rezolva aceasta problema. Executăm denisipari oriunde în Romania. Dacă sunteți curioși de ce se nisipează puțurile, mai jos expunem principalele motive pentru care puteți să vă loviți de această dificultate:

 • Alegerea fantelor filtrelor facuta gresit;
 • Pietrisul introdus in jurul filtrelor nu a fost cel corespunzator sau nu a ajuns pe filtre;
 • Exploatarea neadecvata a putului (se extrage debitul maxim al putului), mai mult decat este recomandat;
 • Spalarea si denisiparea putului nu au fost facute corect la finalizarea putului.

Cea mai utilizata metoda pentru denisiparea puturilor este folosirea unei pompe mamuth. Prin intermediul acesteia se va scoate nisipul de pe fundul forajului.

O pompa mamuth este compusa din:

 • tubulatura Pvc cu diametrul intre 40 si 125 mm in functie de diametrul forajului si a debitului ce trebuie pompat;
 • furtun pentru aer;
 • motocompresor cu debit intre 3 si 5 metri cubi pe minut.

Cu ajutorul acesteia se introduce aer in put si se extrage apa cu nisip.

In unele cazuri suflam forajul pe direct fara a mai introduce pompa mamuth pentru a forta putul sa genereze un debit cat mai mare de apa. In timpul acestei operatiuni in jurul filtrelor forajului ar trebui sa se formeze un filtu natural care sa nu mai permita intrarea nisipului in teava de Pvc. Acest filtru trebuie sa fie format din pietrisul introdus de echipa ce a realizat forajul si particulele de nisip ce provin din stratul acvifer

Beneficiile denisiparii:

 • Dupa executia denisiparii se va obtine o marire a permeabilitatii in zona filtranta a forajului;
 • Reducerea pierderilor de sarcina la trecerea apei din acvifer in foraj;
 • Cresterea debitului forajului;
 • O apa curata fara nisip doar in cazul in care pietrisul introdus in jurul filtrelor Pvc a fost cel corespunzator.

Realizam lucrari de denisipari doar la foraje tubate cu teava metalica sau Pvc de medie si mare adancime.

Foraje puturi, specificații

Executam foraje puturi de apa in toata Romania. Adancimea la care executam puturi de apa este intre 30 si 250 metri. Diametrul de sapare este pana in 450 mm.

Tubulatura de PVC folosita are urmatoarele diametre: 125 mm, 140 mm, 160 mm, 180 mm, 200 mm, 225 mm, 250 mm.

Dacă vă întrebați în cât timp se face un put de apa pentru uz casnic, vă furnizăm următoarele valori orientative:

 • un put pana in 30 metri se face intr-o zi;
 • intre 40-70 metri avem de-a face cu foraje de 2 zile;
 • un put intre 70-120 metri se forează in 5-6 zile lucratoare;
 • la foraje puturi de peste 120 metri avem nevoie de maxim 12 zile lucratoare.

32 Comments

 1. Toate bune și frumoase, dar de costuri nu spuneți nimic! !! Cat costa m?exemplu : intre 10-20 m atat pe metru peste 20 m costa atat.

 2. Buna ziua..m-ar interesa costul unui put cam la 20 m in localitatea Halinga jud Mehedinti..am facut anul trecut o fantana pe tuburi de 600,la 9 m au dat de apa si au mai sapat inca 3 m dupa ce au dat de ea..si de la paste nu mai am apa..si daca se poate face putul in acelasi loc ..sa nu mai fac alta sapatura..multumesc!

 3. Buna ziua,

  Un put in Jud. Alba loc. Sibot zona deal la cat ar ajunge ca pret la aprox 20-30 m daca sunt sanse de apa pentru irigatii livada.

 4. Buna ziua,
  As dori sa stiu daca ma puteti ajuta in legatura cu “modificarea” unui put existent.
  Fac apel la expertiza firmei dumneavoastra deoarece,neavand nici un fel de experienta in acest domeniu nu as putea sa va cer deci o oferta pt o solutie anume.
  Mentionez ca locatia putului existent se afla in zona Crevedia (jud. Dambovita)
  Motivul principal pt care intentionez sa va solicit ajutorul este calitatea extrem de slaba a apei (duritate excesiva /respectiv contaminare microbiologica)
  Adancimea (neconfirmata ) in prezent este de aprox 18 m
  In cazul in care considerati ca a-ti putea sa ma ajutati, va rog sa ma contactati la tel 0752 148 555 pt a putea stabilii impreuna cu unul din specialistii dumneavoastra detaliile lucrarii respective.
  Va multumesc!
  O zi buna,
  Bogdan Ciurel

 5. Buna ziua. M-as interesa un foraj in cartierul Plopi, Timisoara, undeva la 30-40 m adancime maxim, in special pentru un gazon de 250 mp… m-ar interesa un pret estimativ pentru lucrare. Mentionez urmatoarele: diametrul sa permita inclusiv montarea ulterioara a unei pompe submersibile sau montare hidrofor plus pompa manuala (asigurati si aceste servicii?). Multumesc anticipat!

 6. Buna ziua !
  As dori sa-mi faceti o oferta estimativa pentru un put in localitatea Valiug,cartier Crivaia (C-S).Nu as putea sa va spun la ce adancime pt ca nu stiu la ce adnacime am da de apa potabila.
  Va multumesc anticipat

 7. Buna seara,

  Puteți sa imi Spuneti un pret estimativ pentru un foraj in cartierul Fridorf (Timisoara), la aproximativ 200-300 metri de răul Bega (utilizare: udatul grădinii).

  Va mulțumesc !

 8. Buna. As dori sa sap un put langa Timisiara cu diametrul pvc de 125-140mm la o adancime maxim 50 metri. La ce pret m-ar ajunge lucrarea?! Multumesc

 9. Buna seara, ma intereseaza saparea unui put de aprox 16m sau mai mult in satul Straja judetul Neamt. Pana unde as dori sa fie efectuata lucrarea este drum asfaltat (46°54’16.4″N 26°10’11.5″E). Va multumesc anticipat.

 10. Buna ziua.

  As dori sa fac un put in zona Maracineni-Argeselu Jud Arges, probabil la 60m adancime.
  Cat costa si pe ce suprafata de teren se face deranj (am gazon si ceva arbusti)?

  Multumesc

 11. Buna ziua, intentionez sa cumpar un teren pentru casa in Ghiroda, zona Padurea Verde( in spate la Jumbo, Macilor cu Sanzienelor), vecinii au apa forata, spun ei la 100m adancime, potabila. care ar fi oferta ca sa pot stabili bugetul. Multumesc.
  Cu respect Daniel Stir
  PS explicit site

 12. Buna ziua,

  imi spuneti va rog daca este posibil un foraj pentru apa potabila in localitatea Crai noujud Timis? Care aar fi costurile pentru o adancime de 80m si 120 m. Forajul actual il am la 38m si apa este contaminata cu ecoli si bacterii coliforme. Multumesc

 13. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cat costa un put in zona sat Slobozia din comuna Stoenesti (la 14 Km de Campulung Arges). Stiu ca aveti date despre sol si panza freatica din zona. Cam la ce adancime trebuie forat? Doresc o oferta pentru ca lucrarea o voi face cu firma d-vstra.

 14. Bună ziua,

  Vă rog să-mi spuneți care ar fi estimarea de cost pentru un puț forat la 70 de metri în localitatea Stroești, Vâlcea, cu pregătire(dacă este un detaliu de luat în seamă) și pentru instalare pompă submersibilă sau hidrofor. Menționez, dacă este concludent, că amplasarea este pe culmea unui deal.

  Mulțumesc!

  • Buna ziua, am trimis un email catre dvs. Este important faptul ca este pe un deal, pentru ca apa bineinteles se va gasi sub deal.

 15. Buna ziua
  Doresc un foraj de apa pentru irigat si piscina.
  Debit aprox 3000 l/ora.
  Diamentru 140 sau 160 mm.
  Instalare de pompa submersibila dupa forare
  ZOna: Comuna Negreni , Sat Prelucele, jud Cluj 46°55’54.1″N 22°46’41.0″E
  Care sunt pasii pentru a demara o lucrare cu dvs!!
  Multumesc.
  Ciprian PADURARU

 16. Buna ziua, imi spuneti va rog daca este posibil un foraj pentru apa potabila in Sat Plopeasa de jos , com. Scortoasa, jud. Buzau (25 km langa Buzau) la o adancime de 50m sau mai jos, care ar fi oferta ca sa pot stabili bugetul. Multumesc.

 17. Buna ziua !
  Ma intereseaza un foraj in Satchinez pt uz caznic, apa potabila. Am inteles din zona ca ar fi cam la 100 M adancime.
  Va rog sa-mi faceti o oferta de pret .

  O seara faina !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*