Foraje puțuri apă la mare adâncime

forrari puturi la mare adancime
instalatia firmei tipfor in timpul executiei unui foraj la mare adancime

Cum pot fi reduse cheltuielile cu o firmă care exectuă foraje pentru puțuri?… una din preocupările celor care intenționează să apeleze la un astfel de serviciu. Cine știe sau măcar are idee despre ceea ce înseamnă să forezi pentru o fântână, realizează cu siguranță și că la mijloc este vorba de ceva costuri și este evident că toți dorim cheltuieli cât mai mici.

foraje puturi Tipfor  Cand nu erau foraje de adancime.

Foraj puturi

Sintagma de „foraj puțuri” a intrat în viața noastră mai mult decât s-ar putea bănui. Se spune că atunci când vrei o apă bună e bine ca fântâna să fie cât mai adâncă. Sau, mai nou, când fântânarii tradiționali nu mai există, trebuie să faci un foraj, să ai un puț la mare adâncime. Dincolo de modalitatea tehnică de realizare, pare a fi mai mult o chestiune de exprimare, căci în fond este vorba de același lucru: apa bună vine din adâncuri!

Apoi, celălalt aspect impotant al discuțiilor despre foraje este costul de realizare și de întrețienre al acestora. Căci, avem certitudinea, nu sunteți interesați de a avea apă bună la costul cu care ați cumpăra-o gata îmbuteliată de la super-market, ce haz ar avea!?

Înainte de a trece la o mică discuție despre realizarea de foraje puturi, despre costuri și metode de reducere a acestora, despre ponturi simple care vă vor face să vedeți cu alți ochi operațiunea de forare a unui puț, am vrea să vă indicăm spre lectură un articol de presă. Citind acest material, veți realiza că forajele de puțuri pentru apă potabilă pot fi nu doar foarte costisitoare și în același timp niște metode clasice de a „îngropa banii” ci cu adevărat niște lucrări inutile. De fapt, așa cum bănuiți și veți înțelege printre rândurile articolului respectiv, forajele de puțuri pentru apă potabilă pot fi transformate foarte ușor în practici falimentare pentru orice buget. În fine, nu e cazul să mai povestim noi, intuiți și dvs foarte bine…

Cel mai ieftin foraj

Cheltuielie cu apa potabila devin tot mai importante. În consecință, puțul care vă va costa cel mai puțin este acela pentru care nu va trebui să faceți cheltuieli adiacente. Adică este cel mai indicat de a face un foraj chiar pe locul unde intenționați să faceți construcția casei. Căci dacă mașina de spălat sau chiuveta de la bucătărie este la 100 de metri de locul unde s-a făcut forajul, este ușor de închipuit că veți avea nevoie de șanțuri, de țevi, poate o pompă, ș.a.m.d. Altfel spus, totul devine mai scump.

Foraje puturi la mare adancime

Distanța dintre locul de forare și cel unde se află fosa septică este bine să fie cât mai mare. Desigur, aceste două chestiuni sunt de multe ori condiții inițiale de lucru, preexistente, forajul fiind uneori posterior realizării în timp a fosei. Există și reglementări legale în ceea ce privesște distanța dintre aceste două tipuri de instalații, fiecare având parcă un scop opus celeillate, norme legale pe care vă recomandăm să le consultați. Forajul unui puț va trebui să țină cont și de localizarea fosei vecinilor. Sunt aspecte care, iată, prin dimensiunea lucrărilor adicacente influențează costurile.

Un element pe care, de obicei, nu-l puteți controla este calitatea solului în care se sapă fântâna. Legat de aceasta, este clar că forajul puțurilor poate fi mai scump sau mai ieftin, în funcție de duritatea rocilor întâlnite în cale.

Un alt element care poate influența sensibil costurile de realizare a unui foraj este chiar firma cu care lucrați, modul de alegere a ei, tipul de contract în ceea ce privește plățile. Se subînțelege că dacă veți gestiona dezastruos plățile în funcție de calitatea lucrărilor, costurile sunt semnificativ mai mari. În general vorbind, fiind vorba de un puț de apă pe care-l folosiți o viață întreagă, alegerea firmei de foraj ar trebui să fie făcută cu multă rigurozitate. Vrem să spunem doar că, poate, merită să studiați mai mult oferta în acest sens. Internetul vă oferă informații suficiente în acest sens.

Poate va intereseaza si : Foraje puturi Bucuresti

76 Comments

 1. Ma intereseaza un put de minim 80 m adancime la periferia Iasului,conditii, termen aproximativ de executie,si pe cat posbil un pret estimativ.Multumesc.

 2. Un foraj la Poiana Negri,16 km.de Vatra Dornei,pentru apă de băut(potabilă sau minerală,ce o ieși) cam cât ar costa să zicem 20 m adâncime ?

 3. Bună ziua! M-ar interesa o ofertă de preț pentru forarea unui puț în jud. Harghita. Vă rog să precizați dacă după forare apa va ieși la suprafață sau trebuie un sistem de pompe.
  Cu stima,
  F.J.

 4. As dori un foraj pentru apa potabilă la circa 100 m adâncime … comuna Cătina județul Buzău … as dori o oferta de preț va rog !

 5. M-ar interesa un pret pentru un foraj de apa potabila in com.Gradinari sat Greoni jud Caraș-Severin. Cat costa un metru ? Alte detalii ?

 6. Bună ziua.
  Ma intereseaza un foraj (apa pentru grădină) la 14 km de Pitești. Mentionez ca puțurile cu tub din beton din zonă au între 27 m si 45m adâncime dar cu debit cam micuț

 7. Ma.intereseaza costurile unui foraj pt apa menajera in Lugoj la intrarea in oras langa centura , adancime, pret si termen de executie

 8. doresc o forare in loc Pestera Moeciu de jos Brasov locati este la 7 km de la Bran mar interesa un pret si o discutie nr tel 0722607 444 multumesc

 9. Buna ziua. as dori sa stiu cat costa sa forati pina la adancimea de 45m cu un diametru optim pentru un bun debit de apa cu tot ce trebuie la gata pina deasupra pamantului. In OTelu Rosu (zona Gai )jud CARAS SEVERIN. Va multumesc.

 10. Mar interesa cit costa pentru forat un puț dar cu țeavă nu cu tub pt fintina
  As dori cam la 10 metri.
  În zona Reșițeni la 6 km distanta de orașul.

 11. Buna ziua! Sunt plăcut impresionat de profesionalismul dumneavoastră si as dori o colaborare.
  Anul trecut am contactat o echipa de fântânari, cunoscuți in zona, pt săparea unei fântâni( tradiționala fântâna pe tuburi). Toate bune si frumoase, am platit o parte din lucrare, dar cand au ajuns la adâncime de 9 m au dat de piatra si ….au fugit( nu aveau scule adecvate). M-ar interesa un pret aproximativ pt săparea unui put( incluzand tuburile sau alte materiale) pt apa potabila si daca acest put se poate amenaja in locul unde au săpat ,,meșterii”. Proprietatea este amplasata la 10 km de Deva.
  Multumesc anticipat!

  • Am focut un foraj, put forat la o sera din Titu , Dambovita la 180 metri si e arteziandar nu are debit goarte mare 500 litri/ora

 12. Bună ziua, mă interesează un foraj pentru apă potabilă în Jebel, Timiș.
  Din experiența dvs la ce adâncime se află și care ar fi prețul final? Sau metru?? etc.

 13. Buna seara, va rog sa-mi transmiteti o oferta de pret detaliata (echipmente necesare si manopera) pentru forajul unui put langa Ploiesti, la 2 km.
  Multumesc.

 14. As vrea un put langa Porumbacu de Sus aproape de Castelul de lut.Fantanile normale sunt la 8 m dar nu au debit.Eu vreau un debit de 30-40 l/min.Vreau sa stiu adancimea de forare si pretul orientativ

 15. Am in curte o fantana de 22 de tuburi si am ramas fara apa. As vrea sa stiiu cat costa metrul de foraj pentru un put sa pot fi sigur ca nu mai raman fara apa si cat de adanca ar trebui sa fie.

 16. Buna ziua,
  as dori sa aflu mai multe informatii privind forarea unui put de apa pentru ncecesitati casnice in Baile Herculane jud. Caras Severin.

 17. Bună ziua, va rog sa îmi comunicați dacă se poate fora, la ce adâncime și cât costa un put de apa potabila pentru o locuinta.
  Coordonatele GPS : 45°29’54″N 25°16’34″E
  Aștept oferta dvs.
  Mulțumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*