Între foraje puturi si o țeava batuta in pamant…

foraje puturi pentru apa
teava batuta in pamant pentru apa

În loc de a contracta o firma de foraje puturi, culmea, unii au o țeava batuta in pamant si obtin apa. Culmea, nu!? Cum functioneaza un asemenea put? Este posibil ca o simpla teava batuta in pamant sa asigure un debit suficient de apa?  Este oare suficient pentru o locuinta?

Unele intrebari sunt retorice, dar asa este. In unele zone din Romania functioneaza asemenea forari! S-ar putea spune că ele iau în derâdere firmele de foraje puturi, dar nu e deloc asa. Dupa cum veti observa in continuare…

Daca ati auzit ca vecinul sau o cunostinta are asemenea forari prin curte si este multumit… Dacă doriti si  dumneavoastra genul acesta de foraje puturi, aflati cum functioneaza.

Foraje puturi in glumă

tricou foraje puturiIn primul rand trebuie sa stiti ca asemenea puturi nu se pot substitui unor forari chiar oriunde in tara. Aceste puturi se pot realiza doar acolo unde primul strat acvifer se afla foarte aproape de suprafata pamantului. De obicei intre 3 si 20 de metri. S-ar putea ca o firma de foraje puturi sa vi se para scumpa intr-o astfel de situatie.

In al doilea rand trebuie sa stiti ca ati putea scapa de forari doar acolo unde nivelul hidrostatic al statului de apa urca mai sus de 8 metri. Aceasta in timp ce nivelul hidrodinamic in timpul functionarii pompei la un anumit debit nu scade sub 9 metri. Orice pompa de suprafata poate trage apa de la maxim 9 metri, inaltimea maxima de aspiratie a pompelor centrifuge. Sunt elemente importante de care sa tineti seama cand luati decizia de a cehma sau nu o firma de foraje puturi.

Al treilea lucru ce trebuie sa-l stiti este ca aceste puturi functioneaza doar acolo unde statul acvifer de suprafata este format din pietrisuri si bolovanisuri. Aceste permit trecerea apei cu o viteza mare si nici nu infunda (colmateaza) fantele facute pe teava batuta in pamant. Au granulatia intre 2-30 mm sau chiar mai mari…

Trebuie sa stiti ca aceasta apa nu este potabila si ca esi mai scumpe, tot mai bune foraje puturi cu cineva care se pricepe. In zonele cu straturi acvifere la suprafata ele au fost contaminate de mult. De aceea este nevoie de foraje puturi, pentru a nu avea apa infestata cu ingrasaminte chimice, nitriti si nitrati. Nu consumati aceasta apa!!!

Poate sunteti interesat si de:

Foraje de mare adancime

Tipfor executa doar foraje puturi de mare adancime.

Pentru oferte de pret personalizate va rugam sa ne contactati la adresa demail office@tipfor.ro sau telefonic la 0729104692

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*