Șnec pentru foraje, burghie de pământ

Utilaj de foraj cu snec pentru foraj piloti in regim uscat

Orice foraje, indiferent că este vorba de foraje puturi la mică sau mare adancime sau că se fac piloti forati pentru consolidari, nu sunt de inchipuit fara o scula care sapa. O scula de foraj este reprezentata de obicei dintr-un burghiu mai mare și cu o forma putin mai deosebita. Tipfor srl nu produce instalatii si echipamente specifice, le achizitionam la randul nostru de la Forexpert – instalații de foraj.

Burghiul de pamant, șnecul, are forma și diametrul si caracteristicile in functie de lucrarea de foraj la care este folosit. O alta firma de la care cumparam echipamentul de foraj este JustConsulting.

foraje puturi echipamentSnecurile cu diametre reduse, folosite la foraje de mica adancime sunt utilizate pentru recoltarea probelor de sol. Snecurile cu diametre cuprinse intre 100 – 350 mm, de tip continu, sunt utilizate pentru foraje puturi cu gauri obisnuite.

Snecurile cu diametre peste 1500 mm sunt utilizate la executia gaurilor pentru fundatii pe piloni.

Marele avantaj al transportatoarelor cu melc este acela ca permit executarea cu usurinta, a gaurilor sub orice unghi de inclinare. Se obtin asfel foraje deosebit de eficiente si relativ mai ieftine.

Exista o mare varietate de forme constructive de snecuri, in functie de scopul in care sunt fabricate.

Tipurile de șnec folosite in foraje

Snecul spiral (tip burghiu) inchis cu varf ascutit, destinat extragerii probelor de sol din terenuri mai tari. Ne referim la lucrarile de foraj care se executa ca argile uscate, soluri cu pietris…

Se introduc cu ajutorul prajinilor si se rotesc cu ajutorul fortei hidraulice.

Snecul spiral tip burghiu deschis. Este utilizat pentru extragerea probelor din depozite moi, compacte de sol. Este introdus cu ajutorul prajinilor actionate de sistemul de foraj hidraulic.

Snec cu interior deschis

Se foloseste la cercetarea solului, pentru executia piezometrelor, pentru executarea ancorelor, la foraje de injectie si a gaurilor pentru explozie pentru adancimi de pana la 60 m. La capatul prajinilor interioare se monteaza sapa pilot.

In cazul cand este necesara prelevarea de probe de teren, se extrage ansamblul de prajini de foraj cu sapa pilot  si proba se recolteaza fie cu stuturi, fie cu carotiera introductibila.

In  cazul utilizarii augerului, (snecului) fara ansamblu de prajini interioare, la capatul garniturii de augere se monteaza capul taietor.

Prajinile de foraj interioare au lungimi egale (1,5m) si sunt de tipul cep-mufa din corp.

Garnitura de transportatoare este continua ( pe intreaga lungime a gaurii)  si este actionata mecanic.

Snecuri de foraj cu diametru mare cuprins intre 12..240 inch. Aceste snecuri se introduc cu ajutorul prajinilor si se extrag dupa fiecare mars echivalent cu inaltimea acestuia.

Cititi si : Sape de foraj cu lame

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*