Acte autorizare foraje

echipa foraje puturi

Înaintea începerii lucrărilor de foraje trebuie o documentatie. Care se supune condițiilor de formă legale. Cu siguranță că în urmă cu câteva zeci de ani erau alte condiții ce trebuiau îndeplinite înaintea lucrărilor de construcții.

Aparenta birocrație se justifică printr-o necesitate evidentă de sistematizare și eradicare a construcțiilor ilegale. Lucrările de foraje puțuri sunt princtre acele execuții care nu pot fi realizate la voia întâmplării. Oricine vrea să sape un puț, o fântână, să execute un foraj pentru consolidare are nevoie de respectarea cadrului legal.

foraje puturi

Acte necesare autorizării lucrărilor de foraje puțuri

In vederea obtinerii autorizarii lucrărilor la puturi de apa, acte necesare :

 1. Cerere tip semnata si stampilata. Se obtine de la Administratia Bazinala de pe raza careia se vor executa respectivele puturi. De exemplu pentru un foraj in Buzau se va gasi la Administratia Bazinala de apa Buzau-Ialomita.  Cuprinde datele beneficiarului fie ca este vorba de persoana fizica sau juridica, denumirea investitiei si bazinul hidrografic din care face parte. O documentatie astfel obtinuta indica aspectul de legalitate.
 2. Copie dupa certificatul de inregistrare  in cazul persoanelor juridice sau copie dupa buletin in cazul persoanelor fizice.
 3. Extras de carte funciara pentru informare pentru locatie/locatii unde se vor face foraje. Se obtine de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliare de pe raza judetului unde vor fi sapate foraje.
 4. Plan situatie. Se intocmeste de catre o societate specializata in topografie, practic reprezinta o schita a terenului in coordonate X, Y.  De obicei este printat la scara 1 : 2500.
 5. Plan incadrare in zona. Se intocmeste de catre o societate specializata in topografie si elaboreaza frecvetn documentatie foraje. Si reprezinta o vedere de ansablu cu cladirile si terenurile invecinate. Saparea de puțuri trebuie să fie foarte bine localizată în spațiul cadastral.
 6. Certificat de urbanism de la primarie.
 7. Autorizatie constructie-executare puturi.
 8. Pentru teren inchiriat – contract de inchiriere si acordul proprietarului pentru executia de foraje
 9. Adresa de la operatorul zonal de apa ca nu poate asigura cantitatea de apa necesara investitiei.
 10. Studiu hidrogeologic.  Se elaboreaza de catre un inginer geolog si cuprinde aspecte privind geologia si geomorfologia zonei. Aspecte privind hidrogeologia zonei. Precum si anumite concluzii si recomandari, valabile in toata gama de foraje puturi.
 11. Referat hidrogeologic de expertiza. Toate studiile hidrogeologice sunt expertizate de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.
 12. Elaborarea documentatiei tehnice pentru obtinerea notificarii de incepere a lucrarilor. Este elaborata de catre un proiectant de specialitate si cuprinde date generale despre obiectiv. Apoi, localizarea, scopul investitiei de foraje puturi.
 13. Contract de vidanjare la faza de autorizare.
 14. Anunt public la avizierul primariei pentru inceperea lucrarilor de foraje.

>>> Denisipari puturi apa

>>> Firma producatoare de echipamente de foraje 

acte necesare

 

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*