Foraje puturi pentru locuinte individuale

foraje puturi

Categoria de lucrari din domeniul foraje puturi este activitatea in care suntem specializati, de aceea vorbim in cunostinta de cauza. Alimentarea cu apa a gospodartiei dvs sau a oricarui spatiu comercial nu mai este o lucrare inaccesibila nimanui. Datorita legislatiei actuale si noilor tehnologii, lucrarile de foraje va aduc independenta fata de reteaua publica de alimentare cu apa.

De retinut că Tipfor SRL desi este localizata in Timisoara, executa lucrari de foraje in toata țara. Avem echipe de oameni și capacitatea tehnică de a fora puturi si fantani oriunde in Romania.

echipament foraje puturi
Folosim echipament de foraj de la producatori recunoscuti. Unul dintre acestia este DANDO

Spre deosebire de majoritatea ofertelor de foraje existente in mediul online, Tipfor chiar executa aceste lucrari. In cele ce urmează vom reda aspectele principale din foraje puturi. In principiu, ele sunt valabile pentru orice tip de sol si la orice adancime.

Obiective urmarite la foraje puturi

Asigurarea debitutului de apa necesar – Oricine va contracta o lucrare de foraj va urmari, evident, câteva aspecte esentiale. Probabil ca acesta este principalul obiectiv.

 • 85 % din puturile executate de noi au un debit mai mare de 1 litru/secunda;
 • precizam ca nu intodeauna putem realiza acest lucru datorita faptului ca nu toate zonele din tara au aceleasi caracteristic. Astfel, nu peste tot exista straturi acvifere pana la adancimea de 300 metri. In acest caz suntem nevoiti sa captam doar apa din panza freatica. In foraje puturi exista si o doza de incertitudine;

Obtinerea unei ape de calitate, sa poata fi incadrata in standardele de calitate:

 • asta inseama in primul rand o apa fara impuritati fizice, rspectiv fara nisip, argila dizolvata in apa, etc;
 • apa sa aiba un continut de minerale si saruri in limitele normale.

Metode de obtinere a unui foraj de caliate

 1. Inainte de a incepe orice foraj facem cateva verificari. Prima este a locatiei unde urmeaza sa executam putul pe harta geologica precum si harta hidrogeologica. Uneori exista riscul sa nu fie apa sau sa fie apa de o proasta calitate, ceea ce se poate intampla la unele foraje. Posibil ca apa sa contina fier, mangan, calacar, saruri etc in exces. In acest caz clientul este anuntat inainte de inceperea forajului.
 2. Pe toata durata forarii propriu zise se preleva probe de sol care sunt atent verificate. Se stabileste astfel pozitia corecta a straturilor acvifere.
 3. Introducerea tubulaturii de PVC in gaura de foraj fara a se impinge de tubulatura – ea trebuie sa intre datorita propriei greutati.
 4. Montarea centrorilor pe tubulatura in zona filtranta.
 5. Introducerea pietrisului corespunzator in jurul filtrelor. Se urmareste formarea unui filtru care sa nu permita intrarea nisipului in tubulatura.
 6. Dupa tubare, in foraje puturi urmeaza limpezirea lui cu compresorul sau pompa pana cand apa este perfect curata.
 7. Instalarea corecta a unei pompe conform parametrilor putului forat.

Cititi si :

denisiparea forajelor cu probleme

pompe de caldura geotermale

Pentru oferte de pret va rugam sa ne contactati la adresa de mail : office@tipfor.ro sau telefonic la 0729104692

Let’s Drill !

1 Comment

 1. In luna martie 2017 echipa Tipfor a realizat pentru locuinta noastra un put forat. Suntem multumiti de buna colaborare, de seriozitatea si profesionalismul lor. Recomand cu incredere!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*