Forari puturi apa: cat costa un put de 20 metri ?

forari puturi apa

Activitatea de forari puturi apa e ca o industrie ce se dezvoltă; cerere mare și oferta în creștere. Una din caracteristici este întrebarea din titlu, adică pe „la ce scor” ajunge un foraj de doar vreo 20 de metri adâncime? Am putea spune, fără teama de a greși, că întrebarea este oarecum greșită. Și oricine lucrează în domeniu ar putea-o întoarce. Ar putea să răspundă, la rându-i cu o altă întrebare: dar calitatea apei nu contează?

Noi, Tipfor SRL, firmă cu lucrări de construcții de forari puturi întrebăm: știți calitatea apei la 20 metri adâncime?

Și revenind la întrebare, să dăm răspunsul: un puț forat la 20 de metri n-are cum să coste mult. Am putea spune că acest tip de foraje le pot face majoritatea meseriașilor, n-ai nevoie de cine știe ce „elită creatoare” de puturi… Un astfel de puț este ieftin.

Forari puturi apa de suprafata versus de adancime

Avantajele puturilor de suprafata nu sunt prea multe. In afara de pretul deosebit de scazut am putea spune ca nu se remarca prin nimic. Poate doar că foraje puturi apa este genul de plictiseală pentru toți Doreii. Deci, un puț forat la 20 de metri este ieftin și prost. În sensul că apa din el nu e bună de nimic.

Astfel de puțuri se exploatează foarte ușor cu o pompă de suprafață (un hidrofor) dacă nivelul hidrodinamic nu scade sub 8 metri. În consecință, consumul de energie este redus.

Dezavantaje la forari puturi apa de suprafata sunt mai multe si este destul de greu de ales cel mai mare. Debitul? Unul mic, căci straturi acvifere până în 20 de metri sunt destul de greu de găsit în România. Apoi, de cele mai multe ori apa este proastă din punct de vedere chimic. Conține mult fier și calcar. Mai rău, apa de la 20 de metri adâncime este contaminată cu nitriți și nitrați.

Apa dintr-un puț forat de la 20 de metri adâncime nu este bună nici pentru om și nici pentru animale.

Și totuși, la ce e bună o astfel de apă? Doar la udatul gazonului! Nu o recomandăm pentru stropitul grădinei de legume.

foraje puturi

De ce să faceți foraje de adâncime…

Contraargumentul perpetuu la foraje puturi apa de adâncime va fi mereu acela al costurilor. Evident, sunt mai scumpe, mână de lucru calificată, utilaje serioase și nu sfredele de la Auchan. Dar, poate acela care ar trebui să determine pe oricine să ia decizia corectă este calitatea apei. Cea de suprafață este poluată, nu trebuie să mai insistăm noi în acest sens. Toate mizeriile orașelor s-au adunat în stratul superficial al pământului.

De bani se mai face rost, există multiple modalități de finanțare.

Straturile sacvifere de adâncime sunt soluția perfectă. Oricine se ocupă de forari puțuri vă va spune la fel. Citiți orice manual de geografie-geologie și veți realiza că apa bună este la adâncime. Undeva între 30 și 300 de metri.

De ce să doriți să vă otrăviți singuri? Ne întrebăm și noi, la rândul nostru…

>>> Mai multe despre calitatea apelor și sistemele de monitorizare

Oferim garantie atat pentru puturi cat si pentru pompele submersibile instalate in puturi de firma noastra.

Pentru oferte de pret personalizate va rugam sa ne contactati la adresa : office@tipfor.ro sau telefonic 0729104692

Let’s Drill !

134 Comments

 1. Buna ziua,
  Ma intereseaza forarea unui put in Cornetu ,Judetul Dolj la aprox. 12 km Craiova cu o adancime de max 30 m.
  Mentionez ca apa va fi folosita pentru udarea gradinii nu in scop casnic iar puturile , fantanile din zona sunt la max 18-20 metri.
  Va rog pret si mai multe detalii.
  Multumesc

 2. am avea nevoie la Simihaiul Romin pentru a ne fora apa de baut cit costa metrul si cind sinteti disponibili

  mihaiul romin pentru a ne fora apa de baut cit costa metrul si cind sinteti disponibili

 3. Am nevoie de forare la 30 m pentru apă de băut.În loc EIBENTHAL jud.Mehedinț .Vă rog să-mi spuneți prețu şi când se poate

  • Buna ziua, sunt interesat de un put forat la mare adancime probabil in jur de 40 m, in zona de deal, judetul arges, aproape de Mioveni. Daca sunteti amabil sa mi dati detalii despre pret aproximativ si altele. Va multumesc anticipat.

 4. Buna ziua, Ma intereseaza forarea unui put in com. stoenesti jud. valcea de aprox 12-15 m adancime.
  Persoana fizica.
  Va rog pret si detalii.
  Multumesc!

 5. BUNA ZIUA,
  EU MA INCALZESC CU POMPA DE CALDURA CU PUT FORAT.SI ACUM POMPA DE CALDURA IMI INTRA IN AVARIE SI IMI SPUNE CA NU ARE SUFICIENT DEBIT DE APA SI S-AR PUTEA PUTUL SA FIE COLMATAT.PUTUL ARE O ADANCIME DE 27 DE METRI.IN CAZUL IN CARE AR TREBUI SA FOREZ ALT PUT,CARE AR FI PRETUL?

  • Buna ziua, va multumim pentru cererea de oferta, pe adresa dumneavoastra de email a fost trimisa oferta. O zi frumoasa!

  • Buna ziua, un email a fost trimis catre dumneavoastra in care se solicita date suplimentare pentru realizarea ofertei. O zi frumoasa va dorim!

 6. Ma intereseaza forarea unui put ptr.apa potabila la 50 de metri in satul Beharca,judetul Dolj. Care este pretul pe ml si la 50 de metri care este costul lucrarii.

 7. Ma intereseaza un put de maxim 30 m pentru udarea gradinii. Va rog sa-mi trimiteti oferta de pret si perioada disponibila. Barlad, jud. Vaslui

  • Buna ziua
   ma intereseaza costul pentru saparea unui put in comuna bahna judetul neamt,consum propriu, o persoana. stiu ca fantana din apropriere nu este adanca, pamantul nu prezinta dificultate. multumesc.

   • Buna ziua, in aceasta perioada avem multe contracte deja semnate in alte zone si nu venim prea curand in Neamt. Noi nu facem foraje mai mici de 50m. Din ce inteleg doriti un foraj de mica adancime, cautati eventual pe cineva local care are o instalatie mica, ei va pot ajuta.

 8. Buna ziua
  Doresc sa sap un put in com Mogosoaia, pentru uz casnic (atat gradina, cat si baut/spalat)

  Imi puteti trimite o oferta, va rog?

 9. Buna ziua, am un put la 17 m, apa aproape neutilizabila, plina de fier si mangan. Ce imi recomandati? O statie de deferizare sau alt put de adancime? Ar putea fi adancit cel existent? Mentionez ca este are 16 cm diametru cel de acum.

 10. Buna ziua , as dori o oferta de pret pentru un put de mare adancime in zona Calugareni Giurgiu,nu stiu exact la ce adancime se afla panza freatica , deci in consecinta ,va rog sa-mi dati un cost detaliat .Multumesc

 11. Buna seara . Ma intereseaza un put adancime 25 de metri pentru apa potabila , in Bucuresti cat ma costa si mai bine zis ce ma sfatuiti. Multumesc frumos.

 12. Buna ziua,

  Ma inttereseaza 2 forari de 10m pentru diametru de 300 – 400mm. Gaurile o data facute vrem sa le inchidem cu tevi, iar jos sa le blindam.
  Totul se dasfasoara in Turda, jud. Cluj.

 13. Buna ziua m-ar interesa foratul unui put de aproximativ 7 m adancime la care pot folosi un hidrofor!!!Locatia este Rodna Bistrita Nasaud!M-ar interesa si un pret!!!Multumesc anticipat

 14. Buna ziua,
  Ma intereseaza un pret pentru forarea unui put la 30m – luciul apei in zona este la 12m. Zona este Craiova (Preajba noua), in spate la DAMILA. As dori si eu un pret. Multumesc!

 15. Buna ziua,

  Ma intereseaza un pret pentru forarea unui put la 20m in zona Mures com Mica.

  Multumesc anticipat,
  Bogdan

 16. Buna! As dori sa stiu cat m-ar costa un put in zona Craiova, strada Corneliu Coposu, pentru apa de baut. Nu stiu care este adancimea recomandata, dar as vrea sa stiu un pret, sa imi pot face un buget, sa vad daca imi permit sau nu. Va multumesc!

 17. Buna ziua! Ma intereseaza un put pentru udat gradina, de o adancime de 30 metri, la tara la parintii mei, intr-o localitate la 20 km de Zalau. O oferta de pret, va rog!

 18. Buna ziua! Doresc o oferta de pret pentru un foraj apa potabila in com. Maracineni, jud. Buzau. Exista curent electric in locatia unde dorim forajul.Multumesc.

 19. Buna ziua ma intereseaza si pe mine cam cat ma duce cu aproximatie un put forat 40-50m adancime cu tuburi albastre valrom?Tin sa mentionez ca in zona mea fantanile sunt la 6-7m.Sunt din Balş Olt la 100m de raul Oltet (daca ajuta cu ceva)Multumesc !

 20. Buna ziua,
  Ma intereseaza sa adancesc putul existent pentru o casa in localitatea Bragadiru, Mentionez ca putul actual are 1 an de zile, si este forat undeva la 12-15m.
  Cam ce costuri ar implica adancirea lui si cat ar dura o astfel de interventie.

  Va multumesc.

  O zi placuta.

  • Buna ziua, nu va pute ajuta, acel put nu poate adanci, noi va putem ajuta doar daca doriti un put nou de la 0 m.

 21. Mă interesează un puț cu apa potabilă 365/365 zile în sat Ghercești, 7 km depărtare de Craiova.
  La ce adâncime ar fi, ce cost presupune?
  Mulțumesc

 22. Bună ziua
  Am citit cu atenție articolul și îl găsesc foarte util și interesant. Anul viitor intenționăm să facem fântână într-un sat din județul Iași. Fântânele în zonă au o adâncime de 20-25 de metri. Apa vrem să o folosim atât pentru uz casnic cât și pentru udat grădina de legume. Nu știm și nu ne pricepem, de aceea vă rugăm dacă ne-ați putea face o ofertă pentru 30 de metri adâncime?

  Mulțumesc anticipat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*