Sape de foraj cu doua si trei lame

Când vorbim despre sape de foraj ne referim desigur la niște scule. Cu ele se sapă de fapt puțul, sonda și sunt evident indispensabile unei instalații de foraj.

Ca mai toate sculele se pot clasifica în fucție de diverse criterii. În cazul nostru avem sape de foraj cu lame, cu inserții, cu role și cu diamante. În cele ce urmează vom face referire la sapele de foraj cu lame. Alegerea acestora nu este intamplatoare, deoarece Tipfor SRL, ca orice firma care se respecta si inseamna ceva in domeniul forajelor, comercializeaza acest tip de sape.

Desigur că sapele cunosc si alte clasificari si detalieri, consideram insa ca o descriere sumara este relevanta scopului propus.

Caracteristici pentru sape de foraj

Vă oferim un text tehnic despre sape de foraj cu două și trei lame utilizate la executia uturilor de apa. In fond, acestea sunt folosite la obtinerea gaurilor de sonda prin sistemul cu circulatie directa. Sapele de foraj cu doua lame se mai numesc si in coada de peste. Au primit acest apelativ datorita formei fețelor active si sunt de doua tipuri:

  • cu lame groase pentru rocile slabe;
  • cu lame subtiri pentru formațiunile de sol medii si tari.

Cei interesati este bine sa retina ca diametrele sapelor cu doua lame se situeaza în intervalul 92-750 mm. Totusi, cele mai utilizate diamentre pentru acest tip de sape de foraj sunt cuprinse intre 150 mm si 270 mm.

sapa foraj

Sape pentru sistem cu circulatie inversa

Principalele sape si dispozitive de foraj utilizate la executia gaurilor de sonda cu circulatie inversa:

  • Sapa cu trei lame pentru sonde in roci afânate și moi, argile, marne, nisipuri necimentate si pietris mărunt.
  • Sapa de foraj cu lame etajate. Se foloseste la săparea găurilor de sondă cu pietrisuri si bolovanisuri sau in roci moi cu intercalatii de bolovanisuri si pietrisuri.
  • Greiferul (pentru curatat) este utilizat atunci cand pe talpa se gasesc bucati mari de roci sau bolovani. Care nu au putut fi suficient sfarmati pentru a fi antrenati prin interiorul garniturii.

Alte informatii, fluidul din foraj

Sapele se conecteaza prin filet cu prajinile, acestea fiind prevazute cu un orificiu prin care circula fluidul.

Fluidul are capacitatea de a antrena particulele dislocate de sapa, si le transporta la suprafata. Racirea sapelor se produce de catre fluid.

Sapele cu doua sau trei lame se pot utiliza doar la saparea gaurilor de sonda in soluri medii si moi.

Tipfor comercializeaza sape cu lame utilizate la executia puturilor de apa.

Sape foraj cu lame
Sape foraj cu lame pentru soluri medii si moi

>> Vezi si alte servicii de foraje oferite de TIPFOR srl

>> Producător internațional de sape de foraj

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*