Studiu geotehnic pret

Studiu geotehnic pret.

Atunci cand se proiecteaza o noua constructie, este nevoie sa se cunoasca proprietatile terenului de fundare pentru a se alege cea mai buna solutie din punct de vedere tehnic. Fundatia trebuie sa transmita terenului de fundare incarcarile  verticale si orizontale provenite de la suprastructura. Studiu geotehnic pret

Prin cunoasterea proprietatilor terenului de fundare se poate realiza o economie de material, deoarece se va alege acel tip de fundatie care va respecta in acelasi timp conditia de rezistenta si criteriul economic.

Modul in care o cladire va avea sistemul de fundare (fundatia propriu-zisa) care poate fi de mai multe feluri (fundatii tip talpa de beton armat, fundatii tip bloc si cuzinet, fundatii tip pahar etc.) .

Pentru cunoasterea terenului de fundare este necesar executia unor foraje prin care se preleva probe de sol netulburate. Aceste probe se analizeaza in laboratoare de geotehnica.

Se investigheaza diferiti parametrii:

– grad de indesare

– coeficient de deformare laterala

– coeficient de frecare.

– compresibilitate

Diametrul minim al probei trebuie sa fie 100mm.

Toate aceste date obtinute in labolator, precum si alte date cum ar fi: date seismice, date geomorfologice, date climatice, apa subterna, stabilitatea terenului, etc. se trec intr-un document numit studiu geotehnic. La final acest studia va avea concluziile si recomandarile aferente. Pe baza acestui studiu se vor proiecta fundatiile.

Toate incercarile pe probele recoltate se realizeaza conform standardelor in vigoare.

Pretul unui studiu geotehnic este influentat in primul rand de numarul de foraje si adancime lor respectiv de analizele efectuate.

Etapele realizarii unui studiu geotehnic.

Prima etapa efectuarea forajelor. Numarul si adancimea forajelor este influentat de tipul constructiei. Scopul forajelor este prelevarea probelor de sol.

A doua etapa consta in analiza in laborator a probelor recoltate.

A treia etapa consta in redactarea studiului geotehnic (avand la baza datele obtinute in laborator).

Executia forajelor se efectueaza cu intalatii de foraj actionate de sisteme hidraulice. Studiu geotehnic pret.

Cititi si ; Foraje puturi pentru apa

studiu geotehnic pret

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*