Foraje puturi. Dimensiune tubulatură

În orice lucrări de foraje puturi vă veți lovi de una din următoarele dileme: cât de mare să fie diametrul tubulaturii de foraj? Pentru a preîntâmpina un răspuns, trebuie să facem mai întâi câteva precizări absolut necesare. În primul rând, debitul unui foraj este absolut independent de tubulatura folosită. Debitul de apă obținut este în concordanță doar cu capacitatea stratului acvifer.

Reformulând cele de mai sus, la orice foraje, la puțuri realizate prin orcie metodă de forare, nu veți putea obține mai multă apă decât poate da stratul acvifer. Cu alte cuvinte, puteți pune o țeavă cu un diametru mai mare dar debitul de apă va fi tot același. Dacă din stratul acvifer puteți scoate 1000 de litri pe oră, nici cu slujbe nu veți obține mai mult.

Sunt unele firme care execută foraje puțuri și care nu țin cont de aceste lucruri. Noi, Tipfor SRL, prestăm servicii de construcții, foraje pentru apă, puțuri, denisipări încă din 2007 și considerăm că avem suficientă experiență să facem recomandările de mai jos. Mai mult, caracteristicile pe care le aplicăm lucrărilor de foraje au inspirație din lucrările de specialitate.

Vă recomandăm ca atunci când alegeți pompa să o faceți la un diametru cât mai apropiat de cel al tubulaturii. Lucrările de foraje puțuri sunt deosebit de sensibile la anumiți parametrii de care vă invităm să țineți seama.

Recomandări privind tubulatura folosită la foraje

Mai jos aveți valorile aferente de țeavă PVC (diametru, mm) introduse în foraj și cu corespondența în funcție de debitul din puțuri.

tubulatura pvc foraje puturi
Teava Pvc 125 mm, pentru un debit intre 1.000 si 5.000 litri/ora.
Teava Pvc 140 mm, pentru un  debit intre 3.000 si 7.000 litri/ ora.
Teava Pvc 160 mm, pentru un debit intre  6.000 si 13.000 litri/ora.
Teava Pvc 180 mm, pentru un debit intre 10.000 si 18.000 litri/ora.
Teava Pvc 200 mm, pentru un debit intre 15.000 si 25.000 litri/ora.
Teava Pvc 225 mm, pentru  un debit intre 20.000 si 35.000 litri/ora.
Teava Pvc 250 mm, pentru un debit intre 30.000 si 50.000 litri/ora.

Precizam ca sunt si zone in Romania unde straturile acvifere lipsesc sau sunt slabe in continutul, nu pot da atata apa. Deci aceste debite nu se pot obtine. Sau nu sunt suficient de multe straturi acvifere incat sa asiguram aceste debite. Aceste lucruri se pot lămuri în dicuțiile premergătoare contractului de executare foraje puțuri.

» Cititi si despre Pompe submersibile pentru foraje puturi
» Vă prezentăm unul dintre cei mai mari producatori de tevi pentru foraje T-Drill

Pentru oferte personalizate va rog sa ne contactati : office@tipfor.ro sau telefonic la 0729104692
Va garantam cel mai bun raport calitate /pret.

 

1 Comment

  1. As dori sa stiu si eu daca forati teava de apa necesara la constructia unei case in Sanpetru(Brasov) si la ce pret ajunge pe ml. Dispunem de curent trifazic. Va multumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*