Foraje pompe de caldura si puturi pentru apa potabila

Executăm foraje pompe de căldură în orice localitate din România. Acest tip de lucrări le putem face în paralel cu cele pentru puturi de apa potabila. Desigur, puturile în sine nu pot fi folosite in comun, ci fiecare are destinatia lui.

Tipfor srl Timisoara contractează cu orice categorie de clienti, persoane fizice, societăți comerciale cât și instituții de stat. Tipul de sol în care forăm precum și adâncimea lor variază de la caz la caz. În general însă, Tipfor srl nu are nicio reținere în efectuarea oricărui tip de foraje puțuri.

Sonde verticale. Foraje cu colectori verticali

Realizăm foraje atat pentru sonde verticale (colectori verticali) la orice adancime si in orice tip de sol. Numarul sondelor verticale cat si adancimea la care trebuie introduse se stabileste de catre proiectantul instalatiei de incalzire geotermala. Cu titlu de informare, numărul acestora este dependent de suprafața casei. Astfel, pot fi necesare lucrări de foraje pentru una, doua, trei sau chiar mult mai multe sonde.

foraje puturi pompe

Sondele verticale pot fi simplu U sau dublu U ca in imagine. Diametrele sondelor sunt de 32 mm sau 40 mm. (Pe plan național sau internațional pot exista foraje de pompe de caldura la alte dimensiuni. În funcție și de cerințele impuse de proiectele în sine.) Adancimea la care se introduc aceste sonde este intre 80 si 130 metri.

Inainte de introducerea sondelor verticale in pamant trebuie umplute cu apa si supuse unui test de presiune. De remarcat este că și dupa plasarea lor în sol sondele verticale trebuie sa ramana sub presiune.

Caracteristic pentru acest tip de foraje este umplerea găurii forate. Dupa introducerea sondelor, gaura se umple cu noroi bentonic pentru a realiza un transfer termic cat mai bun. Apa din sondele verticale trebuie inlocuita cu un agent termic. În general operațiunea se face de catre firma ce urmeaza sa instaleze intreaga instalatie de incalzire.

Simultaneitatea cu lucrările de puturi pentru apa potabilă

Este necesar a se elimina confuzia între puțuri pentru apă sau pentru sonde destinate instalațiilor geotermale. Acele foraje în care se introduc sonde verticale (colectori verticali) nu se folosesc concomitent cu cele pentru apă potabilă.

Desigur, în cadrul lucrărilor care se execută la același beneficiar, putem executa atât forarea de puturi pentru apa, cât și pentru pompele de căldură. Dar important este să se rețină ideea că sunt lucrări diferite, atât ca metodă cât și ca finalitate.

» Foraje puturi oriunde în România

» Mai multe despre geotermie și pompele de căldură

» Știința la zi: Forajele geotermale în lume

Nu ezitati sa ne contactati pentru orice tip de foraje, inclusiv în relația despre pompe de caldura. office@tipfor.ro

Let’s Drill !

15 Comments

 1. In zona noastra nu sunt asemenea forari sau pompe de caldura.Ne.ar interesa mai multe despre dstr..Forati si pentru fantanu arteziene?

 2. buna seara,
  am o casa de 67 mp , numai parter, in str fortului / clinceni , imediat dupa calea ferata. alimentarea cu apa potabila a fost forata la circa 12 m. doresc sa utilizez apa geotermala pentru incalzire si apa calda pentru locuinta mea. in prezent casa nu are gaze ci folosesc curentul de 380 pentru centrala vaillant de 9 kw, costul curentului electric este foarte mare pe luna.
  tel 0722679826. va multumesc pentru raspunsul dvs, daca il veti trimite pe adresa mea de e-mail.
  cu stima.

 3. Buna seara, ma intereseaza un pret pentru foraje puturi pentru pompa de caldura, casa se afla in Fierbinti-Targ, Ialomita, si are 150mp parter +150 mp etaj.
  Multumesc.

 4. Buna seara, ma intereseaza un put pt apă potabila de mare adancime in zona pipera ilfov . Tot odată vresu si un foraj pt pompa de căldură. Cât mar costa , la ce adâncime ar trebuii , as putea sa ma folosesc de același foraj pt ambele situații?
  Mulțumesc!

1 Trackback / Pingback

 1. Foraje pentru pompe de caldura

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*