Foraje puturi pentru fantani. Recomandari

Lucrarile de foraje puturi tind sa devina un pilon al dezvoltării de ansamblu a construcțiilor. Este adevărat, mai mic, pare a fi mai degraba un accsoriu marilor investitii din infrastructura. La fel ca in sfera serviciilor auto cele de tractari sau rent a car. Totusi, este un semn al dezvoltării pieții serviciilor, căci forajele, în marea lor majoritate, reprezintă mai degrabă niște prestări de servicii decât construcții în sine.

Toată lumea cu un nivel de trai în creștere construiește, toate locuințele au nevoie de apă potabilă. Iar cum statul nu prea mai are putere de a interveni în acest sector, firmele de foraje au un câmp mare de acțiune. Se pune, firesc, întrebarea: ce fel de foraje să contractăm? Pentru puțuri de mică sau mare adâncime? O dilemă doar în aparență, căci dacă intrăm în detalii vom observa că răspunsul este destul de simplu.

Puturi de adâncime sau fantani clasice?

Să începem cu sfârșitul întrebării din titlu. Fantâna clasică, aceea cu roată sau cumpănă, fântâna din copilăria părinților noștri este pe cale de dispariție. În toate sensurile. Adică, în primul rând, foarte greu veți mai găsi un meseriaș care să vă sape o fântână. Zidită, cu tuburi de beton sau cu pereții din „piatră peste piatră”. Pur și simplu meșteșugul nu s-a mai transmis. Încercările actuale de redescoperire a săpatului de fântâni se soldează cu eșecuri. Vezi numeroasele accidente în care tineri (neinstruiți) își pierd viața surpându-se zidurile fântânii pe ei.

foraje puturi adancime

Apoi, un alt motiv pentru care nu se mai construiesc fântâni și se preferă foraje și realizarea de puțuri adânci este calitatea apei. Față de acum 50 de ani, de exemplu, asistăm la o poluare semnificativă a pânzei freatice. Este unul din motivele pentru care chiar și actualele fântâni încep să nu mai fie folosite. Eventual pentru irigații sau apă menajeră.

Dezavantajele fântânilor de suprafață

S-ar putea pune întrebarea: cât de mult preț se poate pune pe recomandarea venită din partea unei firme de foraje? Din partea unei firme care execută în mod frecvent puturi. Nu cumva există si un alt interes? Trecând peste un posibil răspuns, care oricum este interpretabil în orice sens, trebuie acceptat faptul că suntem în cunostinta de cauza. Iar dvs însivă puteți verifica și consulta din surse oficiale date despre calitatea apei.

» Monitorizarea zilnica a calitatii apei…

Sursele de apa de suprafata sunt in cea mai mare parte poluate. Expuse infiltrațiilor din precipitatii in modul cel mai direct, deci afectate de poluarea atmosferică. Mai mult, poluarea industrială și menajeră ajung usor in panza freatica. Majoritatea stratelor acvifere sunt poluate cu nitriți și nitrați, cu calcar sau fier.

Desigur că procentajele de fier sau calcar pot fi modificate. Intervenția însă în aceste puturi si fantani de suprafata este costisitoare. Cu atat mai mult in cazul nitritilor sau nitratilor, care sunt aproape imposibil de eliminat prin filtrare. Si nu la costuri rezonabile.

Recomandăm: foraje de adancime

Dacă doriți să folosiți apa doar pentru irigatiile culturilor nepretentioase, puteti folosi un pout de apa de la 30 de metri adancime. Asta si in functie de locatia dvs si evolutia panzei freatice. Retineti ca analizele apei de acum 30 de ani nu mai corespund cu cele de azi. Nu au cum.

Daca insa va intereseaza o apă potabilă de foarte bună calitate si care sa fie apta consumului… Recomandam asadar foraje la 60-150 metri adancime. Apa din foraje de mare dancime este cea mai buna solutie. Astfel de puturi de adancime sunt solutia pe care vi-o recomandam. Mai mult, ele sunt si optiunea surselor de apa ale viitorului.

Interesant de citit si doua alte postări ale noastre:
denisipari puturi
pompe de caldura

29 Comments

 1. Buna ziua ,va solicit o oferta de pret pt. nu put de mare adancime pt. apa potabila 40-50m. locatie PUCIOASA str. Garofitei nr. 22 DAMBOVITA. Va multumesc.

 2. Va rog si eu o oferta de pret, localitatea Ciurgau comuna Ceanu mare judetul Cluj, 37 km dde Cluj napoca. Sunt 2 km dde drum neasfaltat, pietruit pana la proprietate. Resul de 35 km este drum judetean asfaltat. Multumesc.

 3. As vrea o oferta pentru ml de foraj , nu știu cât va fi necesar de săpat pana la pânza freatica buna . Locația comuna Cornatelu , județul Dâmbovița .

 4. Sunt din Curtici.Putul avut la 32 metri adancime s-a infundst prin pietrificarea sitei.Doresc sa forez altul alaturi la aceiasi adancime in primavara.Daca se poate si care este pretul?

 5. Doresc oferta de pret pentru un put de mare adincime in satul Fulga ,com.Cernatesti ,Jud. Buzau la 23 km. de orasul Buzasp
  \

  Doresc sa forez un put de mare adincime in satul Fulga com Cernatesti ,Jud. Buzau la 23 km. de Buzau ,drum asfaltat,in zona existind fintini clasice cu adincimea de aprox.16m dar cu debit mic.Astept oferta de pret,eventual pot fi contactat la tele,0722780432. Cu respect si multumiri.

  re Lopatari, drum asfaltat. In zona sunt finti.ni clasice cu adincimea de aprox.16m, dar cu debit redus. Astept raspuns’

 6. Doresc executia unui foraj pentru apa de adancime in localitatea Cisnadioara la 10 km de Sibiu. De asemenea instalarea sistemului de pompare. Va rog sa-mi trimiteti oferta si datele tehnice. Va multumesc!

 7. Buna ziua
  Cit are largime putul?
  Si cit cosstâ metru in gorji,pe linga carbunesti
  Ma intereseaza mai larg
  La o adincime de 19;15m

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*