Prajini de foraj

Prajini de foraj utilizate la forarea gaurilor cu diametru mare

Prajini de foraj 

La forarea descendenta a puturilor cu diametre mari se utilizeaza prajini cu dimensiuni si caracteristici mecanice deosebite datorita necesitatilor impuse de:
          solicitarile foarte mari la tractiune, compresiune si torsiune
          asigurarea debitului, pentru orice sistem de circulatie
          sistemul de imbinare.
Dupa sistemul de imbinare se cunosc mai multe tipuri de prajini  de foraj si anume:
 
Prajini de foraj cu imbinare cu flanse.
Acestea au fost utilizate, la primele lucrari de foraj cu diametere mari, constructia lor fiind mai putin complicata
Aceste prajini nu necesita unelte special de strangere, slabire si infilatare, defiletare si pot fi usor adaptate sistemului cu cirulatie inversa, aer lift. Injectia aerului asigurandu-se, fie prin tevi exterioare, montate intre cele doua flanse, fie prin tevi interioare, suspendate in capul hidraulic.
Aceste tipuri de prajini prezinta avantajul, fata de cele imbinate prin filet ca permit rotirea  sapei de foraj in ambele sensuri (fara pericolul desurubarii garniturii de prajini). Operatie necesara in cazul in care se manifesta tendinta de prindere a sapei la put.
 

Prajini de foraj cu imbinare prin racorduri speciale filetate.

Constructia acestui tip de prajini, pentru forarea puturilor cu diametru mare, a fost impusa de necesitatea scurtarii timpului de manevra si a cresterii puterii hidraulice la sapa.
Prajinile de foraj cu racorduri speciale se construiesc in mai multe variante:
-simple, pentru sistemul de circulatie cu aer-lift, injectia aerului se realizeaza prin tevi interioare suspendate in capul hidraulic.
– duble pentru sistemul de circulatie prin aer-lift si injectie suplimentara de fluid de foraj sau apa la rolele sapei, injectia de aer se realizeaza, de asemenea, prin tevi interioare suspendate in capul hidraulic.
– duble, pentru sistemul de circulatie dual string la care injectia aerului si a fluidului de foraj se realizeaza prin spatiul inelar dintre cele doua prajini.
Puturi de apa si foraje pompe de caldura in toat tara !
Pentru oferte de pret Contactati-ne la:
office@tipfor.ro sau 0729104692

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*