Programul Casa Verde. Foraje pompa de caldura

Statul ofera 8000 lei nerambursabil pentru incalzire prin pompa de caldura. Foraje pompa de caldura

Tipfor executa foraje pompa de caldura in Toata Romania.

Ce inseamna programul Casa verde?

Foraje pompa de caldura

Prin programul casa verde persoanele fizice si juridice pot obtine finantare pentru inlocuirea, instalarea sau completarea sistemelor de energie ce folosesc combustibili fosili (produse petroliere, gaze naturale, carbuni) sau  cele ce au la baza arderea lemnului, cu sistemele de incalzire ce utilizeaza energie regenerabila.

Statul ofera finantare pentru persoanele fizice de :

 • pana la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
 • pana la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;
 • pana la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldura.

Societatile comerciale nu pot accesa programul casa verde.

Persoanele juridice ce pot acesa programul casa verde sunt unitatile administrative teritoriale, institutiile publice, unitatile de cult acestea putand solicita finantare pentru mai multe imobile in cadrul aceleasi cereri insa fara a depasi suma de :

-2.000.000 lei pentru institutii publice

-500.000 lei pentru unitatile de cult

– 4.000.000 lei pentru unitati administrative teritoriale cu un numar de locuitori mai mare de 100.000

– 3.000.000 pentru unitati administrative teritoriale cu un numar de locuitori cuprins intre 50.000 si 100.000

– 2.000.000 lei pentru unitati administrative teritoriale cu un numar de locuitori cuprins intre 20.000 si 50.000

– 1.000.000 lei pentru unitati administrative teritoriale cu un numar de locuitori cuprins intre 3.000 si 20.000

– 500.000 lei pentru unitati administrative teritoriale cu un numar de locuitori mai mic de 3.000.

Buget alocat 2016 pentru foraje pompa de caldura

Guvernul Romaniei a alocat pentru anul 2016, pentru programul casa verde un buget de 94 milioane de lei. Pentru persoanele fizice fiind repartizata o suma de 60 milioane de lei iar pentru persoanele juridice 34 de milioane.

Persoanele juridice pot primi finantare nerambursabila de pana la 90% din cheltuieliele eligibile ale proiectului pentru foraje pompe de caldura.

Bugetul alocat a fost repartizat pe fiecare judet, in functie de numarul de locuitori al acestuia si poate fi consultat in anexa informarii de presa. Reamintim ca Programul Casa Verde a demarat luni, 10 octombrie 2016, iar pana miercuri, 12 octombrie a fost epuizata circa 65,8% din suma pusa la dispozitie de MMAP prin AFM, inainte de suplimentarea decisa tot miercuri.

In acest progam sunt subventionate si forajele pentru pompa de caldura.

Citeste si : Foraje pompe de caldura 

Societatea TIPFOR  va poate ajuta cu executia forajelor pentru pompe de caldura.

https://tipfor.ro/geotermia/

https://tipfor.ro/despre-noi/

 

8 Comments

 1. Buna ziua . Ma intereseaza costurile pt o casa P+M suprafata totala 200 mp cu geamuri termopan si polistiren de 12 cm. Casa acuma se construieste. Cu popa pt caldura.. si inca o oferta pt doua pompe caldura si racire. Casa in arad..

 2. Buna ziua
  Asi dori sa stiu cat m-ar costa o instalatie de caldura pentru o casa de 280 mp in Mogosoaia jdetul Ilfov si cum asi putea accesa fondutile de la casa verde .cu stima.

 3. Buna ziua .
  Anul viitor as vrea sa construiesc o casa de aproximativ 250m2 pe doua nivele (parter +etaj)la 8 km de orasul Roman(judetul Neamt), practic la strada care face legatura intre Roman si Bacau.
  Incalzirea o vreau la pardoseala (gresie).
  Casa vreau sa o izolez doar la exterior si sa o fac cu vata bazaltica si sa folosesc ferestre termopan cu 5 “camere”.
  1)La ce adincime de forare trebuie ajuns asa incat sa am independenta termica totala(fara sa mai am nevoie de alte surse de incalzire) atat din punct de vedere al necesarului de apa calda menajera(bucatarie+bai=4) cat si din punct de vedere al unei incalziri eficiente a casei si in acele perioade scurte cei drept(de circa o saptamana) cand iarna se ajunge si la minus 20 de grade celsius ?
  2)Cit ar costa instalatia completa adica tubul “u” +cimentul special necesar umplerii spatiului forat +pompa de caldura sol-apa + boilerele (banuiesc ca sunt 2 -unul pentru incalzirea apei menajere si unul pentru circuitul de incalzire a casei) +(bineanteles si) manopera ?
  Mentionez ca eu mi-am facut o idee relativa despre aceste costuri si citind raspunsurile pe care le-ati dat pe blog diverselor persoane .

 4. Ma intereseaza costurile pentru o casa 100 mp, parter + etaj, izolata cu polistiren de 8, geamuri termopan, construita in com Aninoasa, Arges. In aceasta zona exista apa geotermala?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*