Sape cu tăiș fix pentru foraje

Lucrările de foraje puțuri folosesc sapele. Acestea din urmă se pot clasifica în trei mari grupe, în funcție de cinematica si geometria elementelor active. Astfel, industria producatoare de unelte si scule destinate instalațiilor de foraje produce:

  • Sape cu tăiș fix.
  • Sape cu tăiș mobil, respectiv conuri.
  • Sape combinate, respectiv elementele active sunt formate din tăișuri fixe și role. Acestea sunt enumite de către cei ce lucrează în branșa de foraje puturi drept sape lărgitoare.

Elementele active ale acestor sape se afla in contact permanent cu rocile din talpa gaurii de sonda. Sapele acestea, se raportează la foraje ca avand o miscare de alunecare continua in raport cu elementele active. Dislocarea se realizeaza prin taiere si aschiere deci este specifica pentru rocile dure si plastice. Acest tip de foraje includ categoriile de mai jos si se pot face puturi in consecinta. Avem asadar:

  • sapele cu lame
  • sapele speciale care au partea activa armata cu aliaje dure sinterizate sau cu diamante (monolit).

Tipuri de sape si genul de foraje puturi corespunzator

Tipul RK este utilizat de catre cei ce realizeaza foraje in formatiuni moi si semitari.

Tipul Bullnose are diamantele inserate pe un profil parabolic. Iar din acest motiv este preferat de cei care fac foraje prin atacarea laterala in peretii gaurii de sonda. Scopul este acela de a realiza o gaura noua, de a se obtine puturi perfecte dpv calitativ. Se foloseste la operatiile de deviere cu pana in combinatie cu un stabilizator spiral si cu turbina de fund.

Tipul cu un singur canal frontal lateral cu suprafata frontala concava este folosit pentru foraje in roci dure si foarte dure.

sape foraje puturi

Tipul gheara este destinat pentru forajul cu debit maxim de circulatie in formatiunile lipicioase, cu tendinte de daramare sau sfaramicioase. Forma canalelor permite o eficienta spalare a sapei atat la partea superioara cat si in partile laterale. Se obtin puturi deosebite.

Tipul treapta pilot este destinat pentru foraje de puturi si gaurilor adanci si verticale pentru gauri pilot.

Tipurile pilot si concav sunt destinate frezarii prajinilor, carotierelor sau a unor corpuri metalice ramase in gaura de sonda.

Sapele de foraje puturi sunt prevazute in interior cu dispozitive prin care se permite circulatia fluidului la o viteza semnificativa. Aceasta este capabila sa puna in miscare materialul dislocat pentru a putea fi transportat la suprafata in batal si apoi evacuat.

Tipfor confectioneaza si vinde sape de foraje puturi cu lame. Cu diametrele : 150 mm , 215 mm, 250 mm ,315 mm, 444 mm.

Executam foraje in toata țara !

» Pompe de caldura pentru incalzire

» Producatori internationali de sape de foraje puturi

Pentru oferte de pret contactati-ne la adresa de mail : office@tipfor.ro sau telefonic 0729104692

Let’s Drill !

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*