Forajele de apa arteziene

Exploatarea forajelor de apa arteziene . forajele de apa

Forajele de apa arteziene nu debiteaza totdeauna debite constante de apa. Uneori presiunea apei din stratul acvifer este mai mica decat presiunea initiala si deversarea arteziana a apei se reduce sau se opreste total. Din experienta practica se cunosc cazuri cand zone intregi si-au pierdut caracteristica de cuurgere arteziana.
    Executantul, beneficiarul sau cel ce exploateaza forajul de apa nu au nici o influenta asupra acestor fenomene, a caror explicatie trebuie cautata in schimbarile survenite in regiunea de alimentare sau in zona de exploatare.
    Exista insa si cazuri cand printr-o exploatare nerationala se produc avarii care nu mai pot fi remediate. Din acestea fac parte si oprirea necorespunzatoare a curgerii forajelor de apa arteziene.
    Economic si hidrogeologic nu este permis ca forajele de apa arteziene sa debiteze fara ca apa sa fie folosita. In cazul cand apa debitata nu poate fi folosita, forajul de apa trebuie prevazut cu vane de inchidere care sa regleze cantitatea extrasa.
    Vana de reglare a debitului nu trebuie inchisa niciodata brusc, pentru ca socul hidraulic provocat prin astfel de inchideri poate avea urmari nefavorabile. Aceasta nu inseamna ca forajele de apa arteziene nu trebuie oprite sa debiteze atunci cand nu e nevoie de apa.
    Pentru aceasta, executia putului de apa si a capului forajului artezian necesita anumite amenajari. Doua probleme sunt de o importanta deosebita:
1.      Posibilitatea de reglare a debitului forajului de apa.
2.      Modul de inchidere a apei arteziene.
 
    Debitul forajului de apa artezian determina alegerea corespunzatare a dimensiunilor conductelor si ale rezervoarelor de acumulare, cu anexele respective.

 Put apa

 Daca apa din put se ridica numai putin deasupra cotei zero a terenului, forajul de apa va fi echipat cu o pompa. In acest caz cabina forajului de apa va fi ridicata putin deasupra solului pentru situatia in care in care se alege un camin ingropat.
pentru oferte de pret contactati-ne :
office@tipfor.ro
sau 0729104692

3 Comments

  1. Cit costă un sistem de pompe de căldură cu foraj cu tot la o casă cu suprafața de circa 150 de metri în județul Călărași localitate Vlad Țepeș

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*